hoe diamond painting inlijsten? Traditionele en ongebruikelijke methoden

Zodra u klaar bent met uw diamond painting, is de volgende vraag (meestal gesteld door uw partner): "hoe lijst je diamond painting in?"

Uw onmiddellijke antwoord is dat ik het zal inlijsten. Maar in je hoofd denk je na over het inlijsten van een diamond painting. Je begint te bedenken welk frame je diamond painting zal sieren. Krijg ik de juiste maat van het frame?

Het inlijsten van een diamond painting mag echter geen verbijsterende en hoofdbrekende activiteit zijn. Het moet net zo ontspannend en leuk zijn als de diamond painting op zich is, en het zal je diamond painting voor je bewaren, zodat je er de komende jaren van kunt genieten.

Voorbereiding canvas voor inlijsten

Voordat u uw Diamond painting inlijsten , stof het af en verzegel het. Sommige mensen houden er niet van om hun diamond painting te verzegelen als ze het achter het glazen frame gaan plaatsen. De diamanten kunnen echter na verloop van tijd nog steeds door glas glippen. We raden daarom altijd aan om de diamanten te verzegelen voordat ze worden ingelijst . U kunt meer leren over het verzegelen van uw Diamond Painting

Diamond Painting Inlijst
 

 De frame opties bepalen

Het volgende ding is om te beslissen welk medium u gaat gebruiken om uw verleidelijke diamond painting in te lijsten. Het kan worden weergegeven met behulp van verschillende opties. Je kunt een op maat gemaakte lijst kopen of een lijst kopen in een kringloopwinkel of deze zelfs op het canvas lijmen.

Traditionele en ongebruikelijke inlijstopties

Als het gaat om het inlijsten van je diamantschilderij, heb je meerdere opties om uit te kiezen. Enkele traditionele en budgetvriendelijke inlijstopties worden hieronder besproken:

Koop een standaard frame

Diamond Painting DIY Kaders
 
 

De eenvoudigste manier om een Diamond Painting in te lijsten is door een standaard lijst te kopen . De lijsten zijn er in verschillende stijlen en maten . Het is echter moeilijk om een lijst te vinden met een formaat dat bij je canvas past. Je kunt een maat vinden die ongeveer gelijk is aan de grootte van het canvas en deze aanpassen om het perfect te maken.

Een groter frame: Als je frame groter is dan je kunstwerk, kun je verschillende tips gebruiken om je diamond painting in het frame aan te passen.

Tips:

 • U kunt ducttape gebruiken om de legende te verbergen (de gedrukte gids). De ducttape zal alle randen omsluiten, waardoor het een mooie stevige rand krijgt.
 • U kunt ook acrylverf of op kleur afgestemd knutselpapier gebruiken.
 • Een andere manier is om de mat toe te voegen; zodra je de mat van de framemaat hebt gesneden met de ruimte voor het diamond painting in het midden, plak je het schilderij op de achterkant van de mat zodat de afbeelding in het midden komt. Sterker nog, een grotere lijst geeft je kunstwerk een visuele ruimte.

Een kleine lijst: als u een lijst kiest die kleiner is dan uw Diamond Painting , kunt u de randen bijsnijden om deze in uw lijst te laten passen.

Leg hiervoor je diamond painting met de afbeelding naar beneden op de snijmat. Gebruik een liniaal en een knutselmes om de randen bij te snijden en plaats vervolgens uw diamond painting in het frame, plaats het in de achterkant, zet het vast en hang het op.

Mythe doorbreken: Er wordt aangenomen dat het glas de glans en glans van diamond painting dempt. De waarheid is dat glas de gloed van de diamanten niet beïnvloedt; in plaats daarvan beschermt het het schilderij tegen stof.

Bestel een Frame Op Maat

Als je geen zin hebt om een frame van standaard formaat te kopen en vervolgens je canvas erin te passen, kun je een frame op maat bestellen .

Meet gewoon de grootte van het frame en selecteer het materiaal van het frame, en laat de rest over aan de lijstenmaker. En als je eenmaal de lijst met je aangepaste maat hebt ontvangen, hoef je alleen maar je lijst erin te monteren en aan de muur te hangen om admiraalse blikken van gasten en familieleden te krijgen.

Laat Het Professioneel Doen

Professionele lijstenmakers kennen de beste manieren om elk kunstwerk in te lijsten. Als uw diamond painting groot en ongebruikelijk is, is het beter om het door een professionele lijstenmaker te laten doen. Zij begeleiden en adviseren over verschillende monturen en nemen alle moeite uit handen om het zelf te doen.

Tweedehands Winkels

Kringloopwinkels zijn praktisch een schatwinkel waar je ook met een beperkt budget prachtige items kunt vinden. Ga en scan je dichtstbijzijnde tweedehandswinkels voor de mooie en artistieke lijsten om je volgende diamond painting op te hangen.

Lijm het op het canvas

roller voor Diamond Painting canvas
 
 

Een andere eenvoudige en gemakkelijkste methode om uw diamond painting in te lijsten, is door het op het vooraf gemaakte opgespannen canvas te lijmen.

 • Meet de grootte van de diamond painting na het snijden van de extra randen.
 • Koop een uitgerekt leeg canvas van ofwel de korte maat of de exacte maat van de diamond painting.
 • Breng een ambachtelijke lijm aan op de achterkant van de diamantkunst. Wacht een paar seconden om de lijm te laten bezinken.
 • Breng de diamond painting aan op het canvas en druk deze plat om luchtbellen erin te voorkomen.
 • Als de lijst klein is, laat dan de randen los en zorg ervoor dat je diamond painting gecentreerd is.
 • Lijm nu de randen rond het canvas en druk het stevig aan.

Tip

Gebruik een roller op het doek zodat de losse diamant coverage stevig op het doek plakken .

Brancards

Brancardstaven vor Diamond painting canvas
 

Als je van een gemakkelijke doe het zelfzaak houdt, kun je houten draagbalken bestellen. U kunt brancards gebruiken om uw schilderij om de randen te wikkelen of om de rand eromheen te plaatsen.

 • Kies de draagbalken die minstens een centimeter kleiner zijn dan het canvas.
 • De brancards hebben gefreesde hoeken die perfect op elkaar passen om een naadloze hoek van 90 graden te creëren .
 • Schuif de hoeken in, lijn ze uit en blijf duwen totdat de opening is gesloten om een perfecte hoek te vormen.
 • Wikkel je canvas rond de randen van de draagbalken en gebruik een nietpistool of U-spijkers om je canvas een strakke uitstraling te geven.
 • Als u uw diamond painting in het canvas past, zorg er dan voor dat elke zijde een gelijke rand heeft.

Monteer het op een Foam Board

Bevestig diamond painting canvas op Foam Board

Het is een andere goedkope manier van inlijsten waarmee je creatief kunt worden en je de voldoening van een doe het zelfzaak kunt geven .

 • Koop een foamboard, meet de diamond painting op.
 • Je kunt de foamboard precies op maat snijden van de diamond painting of je kunt wat randjes laten voor een mooie rand.
 • Gebruik een stanleymes en een liniaal om de foamboard te snijden. Als je de voorkeur geeft aan een rand, kun je washi-tape/ducttape gebruiken of de rand schilderen om hem te versieren.
 • Breng nu een secondelijm aan op de foamboard en de achterkant van het canvas.
 • Plaats je diamond painting stevig op de foamboard en strijk hem glad.

Tip

 • Je kunt de klittenband aan de achterkant gebruiken om hem aan de muur te bevestigen.

Gebruik magneetframes

Gebruik magneet frames voor diamond painting
 
 

Als je geen zin hebt in klussen of zelfs maar inlijsten en knippen, kun je magneethangers gebruiken. Deze zijn lichter dan alle traditionele frames. Elke kant is gemaakt van twee dikke panelen en heeft sterke magneten om ze bij elkaar te houden.

Je kunt je kunstwerk eenvoudig tussen de twee panelen plaatsen. De magneten zijn sterk genoeg om je schilderij stevig op zijn plaats te houden. Het beste is dat het hele proces slechts 30 seconden duurt . Ze hebben een katoenen touw om het op te hangen, of je kunt het ook met schroeven aan de muur bevestigen.

Maak het vanaf het begin

Heb je nog wat hout liggen? Hoe zit het met het maken van een doe het zelf frame vanaf het begin? Pak wat houten staven, knip ze af volgens de grootte van de diamond painting.

Verbind vier staven met elkaar en wikkel je canvas eromheen. Niet het schilderij op het canvas.

Tip: In plaats van er een vierzijdige lijst van te maken, kun je ook een tweezijdige (boven- en onderkant) lijst maken, er een diamond painting op nieten en met een touw ophangen.

Frames met afbeeldingen kopen

Het kopen van standaard of aangepaste frames kan duur zijn. Een budgetoptie is dus om lijsten te kopen die al afbeeldingen bevatten. Vervang het door je diamond painting en tada! Je bent klaar.

Enkele ongebruikelijke en nuttige tips voor het inlijsten

 1. Als je de diamond painting niet achter het glas wilt verbergen, kun je deze overslaan.

Hier zijn twee tips om dit te doen .

 • Lijm je schilderij op het glas en lijst het in. Het geeft de diamond painting een strakke rug en pasvorm.
 • Als alternatief kunt u uw diamond painting ook op de achterkant van het frame lijmen voor een strakke pasvorm.
 1. Hang uw diamond painting nooit in direct zonlicht.
 2. Je kunt de randen ook schilderen in goud, zilver of een andere kleur die je leuk vindt om het een nieuwe look te geven.
 3. Verzegel de achterkant van het frame met dubbelzijdig plakband en ambachtelijk papier, zorg ervoor dat het luchtdicht is. Het houdt stof en milieuverontreinigende stoffen buiten die uw kunst in de loop van de tijd kunnen aantasten.
 4. Door de achterkant van het frame af te dichten, zorgt u er ook voor dat uw diamond painting beschermd blijft tegen omgevingsinvloeden die uw kunstwerk na verloop van tijd zullen verslechteren. Om dat te doen, plak je de achterkant af met dubbelzijdig plakband en knutselpapier. Zorg ervoor dat het luchtdicht is om het schilderij een optimaal veiligheidsniveau te geven.
 5. Hang je diamond painting zo op dat het midden van de afbeelding 57 inch boven de vloer is. Het wordt ook bepaald door de menselijke ooghoogte. Zodat iedereen je kunstwerken gemakkelijk kan zien en bewonderen.

Laatste woorden

Welke methode je ook hebt gebruikt om je lijsten diamond painting, inlijsten geeft je kunstwerk een extra levensader en beschermt het tegen stof en milieuverontreinigende stoffen. Een prachtig bewerkte diamond painting is veel beter dan een diamantkunst die je in een doos bewaart. Dus kader je diamond painting in met een van de bovenstaande methoden en vertel ons in het commentaargedeelte welke methode je het leukst vond.

Terug naar blog

Misschien Vind Je Het Ook Leuk