Wat is Diamond Painting? Gedetailleerde instructies en exclusieve Tips

Diamond Painting is een nieuw ambacht dat de kunst en handwerkwereld heeft beïnvloed en furore heeft gemaakt bij doe het zelvers en ambachtslieden. Het is in zeer korte tijd erg populair geworden en heeft in korte tijd zijn reputatie als een van de beste ambachten gecementeerd.

Wat is Diamond Painting?

Diamond Painting is de naam van een mozaïekkunstvorm waarin de kunstenaar een schilderij maakt door kleine diamanten als diamanten op een canvas oorsprongsnummers zijn gedrukt door alle kleuren van de diamanten.

De schilder alleen maar een diamant te nemen en deze op het doek te plakken. Alle diamanten samen vormen een prachtig schilderij dat schittert als echte diamanten.

Waarom is Diamond Painting zo uniek?

Diamond Painting is vrij om mee te beginnen en vereist geen eenvoudige ervaring van de schilder. rangschik uw schilder benodigdheden op een manier. Deze factoren zijn erg belangrijk voor de diamantkunst en dragen in hoge mate bij aan wat diamond painting zo uniek maakt als een ambachtelijke vorm.

In samenhang tot andere creatieve gedaan, je niet veel tijd te beginnen aan het leren over diamond painting en om het goed te leren onmiddellijk beginnen te doen, maar je moet doen om het te doen Dit maakt diamond painting tot een speciaal soort kunst in vergelijking met al die hobby's waar je alleen maar je hoofd achter krabben, of erger nog, je haren wilt uittrekken, in plaats van je laten genieten van je tijd en te ontspannen en een pauze te nemen.

Hoe begin je met Diamond Painting?

Diamond Painting klinkt voor veel mensen interessant genoeg, maar ze raken gemakkelijk in de oorlog over wat het eigenlijk is. De reden is het gebrek aan kennis over diamond painting ze kunnen. Zoals hierboven vermeld, is schilderen met diamanten nodig een creatieve hobby waarbij je een 'schilderij' pakket krijgt met alle materialen en middelen die je hebt om je compleet te schilderen. Je moet kleurrijke, glanzende harsen plakken die zijn gemaakt om eruit te zien als diamanten op een plakkerig canvas waarop letters en symbolen zijn gedrukt om je te helpen waar je de diamanten op het canvas moet plakken om het schilderij te voltooien.

Het proces kan in het begin klinken en als een echt resultaat als je er voor het eerst over nadenkt, maar dat is slechts een deel van het plezier van schilderen met diamanten. We bespreken hoe je je eerste Diamond Painting kunt zonder je overweldigd en hopeloos te voelen. Het eerste dat u moet doen om een taak te volbrengen, hoe klein of groot deze ook is, is begrijpen wat u moet doen, de mechanica van dit alles. Je kunt geen boekenplank gaan bouwen zonder te weten hoeveel stukken erin zitten. Evenzo kun je geen Diamond Painting maken tot je alle bewegende delen erin begrijpen. Laten we sterven bespreken.

Diamond Painting

Dingen die u moet weten over Diamond Painting

Er zijn veel vragen die bijna elke beginner heeft wanneer ze beginnen diamond painting. Enkele zijn beantwoord:

 1. Wat zorgt ervoor dat de diamanten glanzen?

De diamanten schitteren door de facetten die in de vuil zijn geslepen. Het materiaal van de diamanten is hard.

Glanzende Diamanten
 1. Wat zijn de stappen om van begin tot eind een diamond painting te maken?
Het diamantschilderen is gemakkelijk gemaakt met de diamantschilderkits die op de markt verkrijgbaar zijn. De complete set instructies voor het maken van je eigen diamantschilderij wordt besproken in de sectie Hoe te schilderen met diamanten hieronder.
Diamond Painting proces:
 1. Welke maat canvas is het beste om met diamond painting?

Omdat diamond painting een mozaïekkunst is , geldt hoe groter het schilderij, hoe meer eruit zal zien. Voor beginners is het veiliger om bij een kleiner schilderij te blijven, zodat ze het bij de eerste kunnen afmaken. Naarmate je beter wordt, kun je een groter schilderij kiezen op basis van je vaardigheden.

 1. Wat is het verschil tussen 3D en 5D diamanten?

Deze nummers geven de nummers aan van de facetten die in de diamanten zijn geslepen. Hoe meer facetten er in een diamant zitten, hoe glanzender deze zal zijn.

3D versus 5d diamanten
 1. Wat zit er in een diamond painting?

De meeste diamond painting meenemen inhoud, met kleine verschillen. Ze worden als volgt genoemd:

 • 1) Een bedrukt doek in de maat.
 • 2) Harsdiamanten in de kleuren. We zorgen ervoor dat er extra diamanten in onze kits zitten, zodat je nooit zonder je favoriete kleur komt te zitten tijdens het schilderen.
 • 3) Een plastic bakje om de diamanten in te bewaren.
 • 4) Een gereedschap voor het schilderen van diamanten om diamanten op te pakken.
 • 5) Lijm of was om in de pentool te steken.
 1. Waar worden vierkante en ronde boren voor gebruikt?

Beide soorten diamanten hetzelfde gebruik, maar gebruik anders. Ronde diamanten zijn geven op te pakken en sommige beginners hier juist de voorkeur aan, maar ze laten gaten in het canvas achter die het effect van het kunnen breken.

Ronde versus vierkante diamanten
 1. Wat zijn AB-diamanten in Diamond Painting?

AB-diamanten, ook bekend als Aurora Borealis-diamanten, zijn een speciaal type diamant dat wordt gebruikt bij het schilderen met diamanten en die een iriserende coating hebben. De coating geeft de diamanten een regenboogachtig effect waardoor ze schitteren en schitteren op een manier die gewone diamanten niet doen.

 1. Hoe gebruik je de wax in de kit?

Aangezien veel voor diamond painting geen duidelijke instructies bevatten, kan het u in de oorlog brengen over het gebruik van de was die in de kit wordt geleverd. Maar het is eigenlijk vrij eenvoudig te gebruiken. Het enige wat je kunt doen is de bekleding eraf halen en de pen in de was dompelen totdat de punt van de pen is gevuld met de was.

Diamond Painting wax
 1. Hoe lang duurt het om een ​​diamond painting te voltooien?

De hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​diamantschilderij te voltooien, hangt af van de grootte en complexiteit van het ontwerp, evenals van uw vaardigheidsniveau.

 1. Hoe maak ik mijn diamond painting canvas schoon?

U kunt uw diamantschilderdoek schoonmaken door het voorzichtig af te vegen met een vochtige doek of een zachte borstel te gebruiken om vuil of vuil te verwijderen.

 1. Ik heb mijn diamond painting voltooid. Wat nu?

Een diamond painting voltooien is een prestatie op zich, maar als je een fervente diamond painting bent, kan het een hele prestatie zijn om ze ook allemaal op te bergen. De beste manier om uw diamond painting niet alleen op te slaan, maar ook weer te geven, is door het in te lijsten en op te hangen.

Ingelijste diamond painting

 

Hopelijk hebben deze vragen de mist een beetje opgehelderd en heb je nu een beter begrip van hoe diamond painting werkt. Laten we nu de inhoud van een diamond painting kit in meer detail bespreken.

WAT IS EEN DIAMANT SCHILDERSET?

Een diamond painting heeft dezelfde componenten voor alle merken, hoewel de kwaliteit en kwaliteit per merk kunnen verschillen. We hebben klanten van materialen van de beste kwaliteit die hun diamond painting ervaring leuk en voorzien maken en ervoor zorgen dat ze het willen volhouden als een hobby in de plaats van het op te geven vanwege pure inspanning.

Een diamond painting kit bevat gemiddeld de volgende items:

 1. Het doek

Alle kits voor diamond painting bevatten een canvas, zonder welke het schilderen met diamanten verboden zou zijn. Het canvas is bedrukt met cijfers en symbolen die uitgewerkt met de kleuren van diamanten en sommige documenten hebben ook gedrukte gids. Het canvas is bedekt met een laag lijm erop de diamant er gemakkelijk op kan plakken en het schilderij bij blijft.

 

Diamond Painting canvas
 1. de diamanten

Alle diamond painting zijn niet compleet zonder de diamanten zelf. Alle set bevatten verschillende kleuren diamanten die nodig zijn om het schilderij te voltooien. Elke kleur diamant is gedrukt, en het is belangrijk om deze code te krijgen om ervoor te zorgen dat uw niet verpest wordt. Hoe meer kleuren er zijn, hoe meer kleuren er zijn, hoe meer het schilderij zal zijn.

kleurrijke diamanten
 1. het dienblad

Alle sets voor diamond painting worden geleverd met een plastic bakje met dunne inkepingen om de Diamond Painting en het voor u gemakkelijk te maken om ze op te pakken. De trays hebben ook een verlaagde hoek om de diamanten terug in hun verpakking te brengen.

Dienblad voor Diamond Painting
 1. Diamant applicator gereedschap

Alle Diamond Painting verven set worden geleverd met een diamant applicator. Deze gereedschappen zijn cilindrisch en hebben de vorm van een pen, daarom worden ze soms ook diamanten applicatiepennen genoemd. Deze pennen hebben een hol uiteinde waar de penpunt zou moeten zijn, waar de diamant kan plakken en vanuit de lade op het canvas kan worden overgebracht. Lijm of was wordt op de penpunt aangebracht om de diamanten aan de pen te laten kleven.

Hoewel kits meestal alleen een applicator voor één boor bevatten, verkopen veel websites en handwerkwinkels, waaronder de onze, Diamant Applicators die tot 10 boren tegelijk kunnen aanbrengen. Dit kan erg handig zijn als je aan een groot schilderij werkt, of als een groot deel van het schilderij dezelfde kleur nodig heeft.

Diamant Applicator Gereedschap
 1. Was of lijm

De meeste sets worden geleverd met een klein bakje was of lijm voor het diamant applicator gereedschap en worden gebruikt om de diamanten aan de pennen te laten kleven.

Diamond Painting wax

Dit is de inhoud die in bijna alle diamant verfpakketten zit, ongeacht het merk dat u koopt. Maar de kwaliteit van de materialen van deze inhoud verschilt sterk tussen bedrijven. Veel goedkopere set voor het schilderen van diamanten hebben een ondermaatse kwaliteit van diamanten die niet glanzen, of een canvas dat gewoon niet recht blijft liggen, of een laag lijm mist.

EEN KIT KOPEN

Om deze problemen te voorkomen , is het het beste om uw Diamond Painting set te kopen van authentieke, vertrouwde verkopers die een garantie op hun producten bieden.

De inhoud van de kits kan soms ook extra materialen bevatten, zoals extra diamanten, of een foto van hoe het schilderij eruit moet zien als het af is, en zakjes met ritssluiting om je diamanten in op te bergen als je ze eenmaal hebt gebruikt. Zorg ervoor dat u de beschrijving leest van de verfset die u koopt om meer te weten te komen over de inhoud ervan.

De inhoud van de set kan u helpen te begrijpen welke set het beste is voor uw verfvereisten. Voor beginnende diamond painting kan het bijvoorbeeld moeilijk zijn om een groter schilderij te voltooien en moeten ze kiezen voor een kleiner diamond painting. Evenzo voelen sommige mensen zich meer op hun gemak bij grotere schilderijen die voor hen een grotere uitdaging vormen.

Het is belangrijk om te weten wat u nodig heeft in termen van uw gebruik om u te helpen de juiste beslissing te nemen over het kopen van een diamond painting set. Zorg er dus voor dat u alles controleert wanneer u uw volgende (of eerste) kit voor het schilderen van diamanten koopt.

Hoe Werkt Diamond Painting?

Als je eenmaal hebt besloten wat voor soort diamond painting je wilt kopen en je schilderij is bij je aan de deur gekomen, is de volgende stap om te leren hoe je daadwerkelijk een Diamond Painting kunt maken . Een diamond painting vereist een beetje inspanning en oefening om er vaardig in te worden. De stappen zijn eenvoudig genoeg om te volgen en zullen u helpen om in een mum van tijd te leren.

Hier hebben we een stapsgewijze manier van Diamond Painting , van begin tot eind.

Voor het schilderen

 1. De ruimte voorbereiden

Voordat je zelfs maar met schilderen begint, moet je een werkruimte inrichten waar je vrij bent van onderbrekingen en afleiding. Zoek een ruimte die hoog genoeg is om buiten het bereik van kleine kinderen te zijn (als je die hebt) en zoek een ruimte waar alles binnen handbereik is, zodat je een geweldige tijd hebt met schilderen.

Schone ruimte voor diamond Painting
 1. De schilderset rangschikken

Een andere belangrijke stap van het proces voordat u met schilderen begint, is om uw schilderbenodigdheden zo te ordenen dat u het gemakkelijk kunt maken . Alle set voor diamond painting hebben een vergelijkbare inhoud, waaronder de diamanten. Het is belangrijk om uw diamanten op te slaan en te sorteren voordat u begint met schilderen, zodat u niet wordt geconfronteerd met verdwaalde diamanten die verloren gaan. In sommige gevallen plakken schilders het canvas op een bord of een ander vlak oppervlak, maar dit is niet ideaal voor grotere schilderijen.

Als u al deze stappen doorloopt voordat u begint met schilderen, krijgt u een betere, soepelere ervaring.

Beginnen met diamond painting
 1. De symbolen begrijpen

De volgende stap is om de symbolen te begrijpen en ze zo goed mogelijk te bestuderen voordat je gaat schilderen. Dit zal u helpen een beeld in uw hoofd te krijgen van hoe het schilderij eruit zal zien en u kunt voorkomen dat u soortgelijke symbolen door elkaar haalt. Een grondig onderzoek van de symbolen zal uw schilderij sneller en beter maken.

Kleurcode voor Diamond Painting

Beginnen met schilderen

 1. Uw eerste diamanten kiezen

Hier begint het eigenlijke schilderen. Nadat je je ruimte hebt ingericht en de symbolen op het canvas hebt bestudeerd, kun je beginnen met schilderen door de diamanten van je keuze uit te gieten door ze in de bak te gieten en ze een beetje te schudden zodat ze met de goede kant naar boven komen te liggen.

Diamanten om te painting
 1. Ontdek het canvas

Zodra je de diamanten in de lade hebt gelegd, trek je een deel van het beschermvel van het canvas om te beginnen met schilderen.

Ontdek canvas voor Diamond Painting
 1. Pak de diamanten op

Trek de bekleding van de was eraf en dompel uw pen in de wasbak om de punt te vullen. Zodra je dit hebt gedaan, kun je met de pen op de koppen van de diamanten drukken om ze op te pakken. De diamanten blijven gemakkelijk op de pen plakken.

Diamanten ophalen
 1. Plak de diamanten op het canvas

Begin met het plakken van de diamanten op het canvas op hun corresponderende symbolen , en zorg ervoor dat je niet te veel druk uitoefent. Hierdoor kan de was aan de bovenkant van de diamant blijven plakken, waardoor de glans dof wordt.

Diamanten toepassen
 1. Herhaal het proces

Plak alle diamanten respectievelijk op hun corresponderende gebied en blijf herhalen totdat het hele schilderij is voltooid. Je kunt de hoeken van het canvas bedekken met tape of papier om het een afgewerkte look te geven als je wilt.

diamond painting stappen

Afwerking van het schilderij

 1. Afdichting van het schilderij

Als je eenmaal klaar bent met je diamond painting, dan is de volgende belangrijke stap het verzegelen van je diamond painting. Het verzegelen van een diamantschilderij omvat het aanbrengen van een beschermende laag over het voltooide canvas om de diamanten te behouden en te voorkomen dat ze eraf vallen of na verloop van tijd vervagen. Dit wordt meestal gedaan door een diamantverfverzegeling aan te brengen met een kwast of roller en deze enkele uren of een nacht te laten drogen. Zodra de kit droog is, heeft het diamantschilderij een glanzende, beschermende laag die helpt om de kralen op hun plaats te houden en schade door vocht of stof te voorkomen.

 1. Kader het schilderij in

Als het schilderij klaar is, kun je het voor altijd bewaren door het in te lijsten en op te hangen op een van de plaatsen die je vaak in huis of op je werk hebt.

Ingelijste diamond painting

Accessoires voor Diamond Painting

DE DIAMANTSCHILDEROPTIES ZIJN EINDELOOS

Diamond Painting is niet beperkt tot alleen schilderen op canvas. Er zijn nog veel meer dingen die geïnspireerd kunnen worden door de diamond painting. De mogelijkheden van wat gemaakt kan worden met diamond painting zijn eindeloos, alleen beperkt door uw verbeeldingskracht en creativiteit.

 1. Diamond Painting Wall Art: Diamond painting wall art kan worden gemaakt door de kleine, sprankelende diamantachtige kralen te gebruiken om een ​​verbluffend en ingewikkeld mozaïekachtig beeld te creëren dat kan worden ingelijst en aan de muur kan worden gehangen.
 2. Diamond Painting Home Decor: Diamond painting kan worden gebruikt om verschillende interieurartikelen zoals vazen, lampenkappen en zelfs meubels te versieren, waardoor elke kamer een uniek tintje krijgt.
 3. Diamond Painting-wenskaarten: Diamond-painting kan worden gebruikt om prachtige en gepersonaliseerde wenskaarten te maken voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, bruiloften of feestdagen.
 4. Diamond Painting-sieraden: Diamond-schilderkralen kunnen worden gebruikt om verbluffende en ingewikkelde sieraden te maken, zoals kettingen, armbanden en oorbellen.
 5. Diamond Painting-accessoires: Diamond Painting kan worden gebruikt om verschillende accessoires zoals telefoonhoesjes, portemonnees en zelfs schoenen te versieren, waardoor uw dagelijkse items een persoonlijk tintje krijgen.
 6. Diamond Painting-kleding: Diamond-painting kan ook worden gebruikt om kledingstukken zoals t-shirts, hoeden of zelfs spijkerjacks te versieren, waardoor unieke en opvallende stukken ontstaan.
 7. Diamond Painting-sleutelhangers: kleine diamond painting-ontwerpen kunnen worden omgezet in sleutelhangers of tasbedels, waardoor een persoonlijk en praktisch accessoire ontstaat.
 8. Diamond Painting-magneten: Diamond Painting-magneten kunnen worden gemaakt door een magnetische achterkant toe te voegen aan kleine Diamond Painting-ontwerpen, waardoor een praktisch en decoratief item voor uw koelkast of kantoor ontstaat.
 9. Bladwijzers voor diamantschilderijen: bladwijzers voor diamantschilderijen kunnen worden gemaakt door een kwastje of lint aan een klein diamantschilderijontwerp toe te voegen, waardoor het een persoonlijk en praktisch cadeau wordt.
 10. Diamond Painting Onderzetters: Diamond Painting kan worden gebruikt om prachtige en unieke onderzetters voor thuis of als cadeau te maken.
 11. Diamond Painting Trinket Boxes: kleine diamond painting ontwerpen kunnen worden toegevoegd aan trinket boxes, waardoor een unieke en gepersonaliseerde opbergoplossing voor kleine items ontstaat.
 12. Diamond Painting-ornamenten: Diamond-painting-ontwerpen kunnen worden omgezet in prachtige en sprankelende ornamenten voor uw kerstboom of als decoratie het hele jaar door.
 13. Diamond Painting-telefoonhoesjes: Diamond-painting kan worden gebruikt om telefoonhoesjes te versieren, waardoor uw apparaat een persoonlijk en uniek tintje krijgt.
 14. Diamond Painting Bagagelabels: Diamondpainting kan worden gebruikt om gepersonaliseerde en gemakkelijk te herkennen bagagelabels voor uw reizen te maken.
 15. Diamantschilderijstickers: Diamantschilderijstickers kunnen worden gemaakt door een kleverige achterkant toe te voegen aan kleine diamantschilderijontwerpen, waardoor een unieke en sprankelende toevoeging aan uw briefpapier of ambachten ontstaat.

GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN DIAMOND PAINTING

Inmiddels lijkt het erop dat we alles hebben geleerd over Diamond Painting. Maar wat diamond painting nog specialer maakt, zijn de vele voordelen die u uit het proces kunt halen. Elke keer dat je de tijd neemt om met Diamond Painting, concentreer je je op de taak die voor je ligt en creëer je iets moois met je eigen handen, en dat is een geweldig gevoel.

We stellen ons voor dat we een pauze nemen of onze geest ontspannen als we wat tv kijken of sociale media gebruiken, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze activiteiten verband houden met angst en stressproblemen .

Wat je echt nodig hebt om jezelf te ontspannen, is een activiteit die niet alleen je geest, maar ook je lichaam en op een gezonde manier aanspreekt. Diamond Painting is de perfecte manier om je los te maken van alle dingen die je gestrest maken en gewoon een paar uur te genieten van iets waar je van houdt, en daarbij iets moois en artistieks te creëren.

 1. Diamond Painting kan de concentratie verhogen.

Diamond Painting stelt je in staat om deel te nemen aan een activiteit waarbij je repetitieve handelingen uitvoert, en de enige concentratie van de schilder op het schilderij helpt de concentratie van de schilder te vergroten. Dit is vooral gunstig voor kinderen die een kortere aandachtsspanne hebben en interessante activiteiten nodig hebben om ze bezig te houden en weg van hun schermen.

Verhoogde concentratie
 1. Diamond Painting kan de symptomen van angst verminderen.

Diamond Painting is een bezigheid die veel tijd en aandacht vraagt. We hebben hierboven al vermeld dat te veel schermtijd verhoogde symptomen van angst en stress kan veroorzaken, en Diamond Painting geeft je een excuus om weg te blijven van je telefoon. Dit kan helpen om gezondere gewoontes op te bouwen en ook je humeur te verbeteren.

Verminderde angst
 1. Diamond painting verbetert de motoriek.

We maken vergelijkbare, maar herhalende bewegingen als we diamond painting. Deze acties kunnen ons spiergeheugen een boost geven en de motorische vaardigheden helpen verbeteren. diamond painting kan een leuke manier zijn om jongere kinderen wat motorische basisvaardigheden bij te brengen.

Verbeterde motoriek
 1. Diamond Painting bevordert het leren.

Het is een wijdverbreide overtuiging dat we allemaal beter leren als we dingen uit de eerste hand ervaren. Als je met diamond painting, leer je hands on door de bewegingen en technieken steeds opnieuw te oefenen. Het helpt ook bij de ontwikkeling van betere leergewoonten in het algemeen.

Verhoogd leren
 1. Diamond Painting vergroot de discipline.

Diamond Painting is zowel een zeer methodische als therapeutische oefening. Discipline kan worden versterkt door sterke gewoonten aan te leren die op dezelfde manier kunnen worden herhaald. Diamond painting blijkt een zeer nuttig hulpmiddel te zijn om de discipline van een persoon te verbeteren door hen een gezonde gewoonte aan te leren.

Verhoogde discipline

Stelt u zich eens voor hoeveel plezier u kunt hebben terwijl u profiteert van het diamond painting. Weinig hobby's en ambachten zijn zo gunstig voor je mentale oefening als diamond painting.

We hebben het al gehad over wat diamond painting is en wat het inhoudt, maar er is een belangrijk onderdeel van schilderen met diamanten dat we nog moeten bespreken.

Ideeën voor de organisatie van diamond painting set

Als je al ervaring hebt met het diamond painting, weet je hoe moeilijk het kan zijn om aan je schilderij te werken als je diamond painting benodigdheden niet goed zijn georganiseerd en je werkruimte niet in orde is. En als je nieuw bent, moet je het belang begrijpen van een schone en opgeruimde werkruimte om je diamond painting in te maken.

Rust en ontspanning zijn een belangrijk onderdeel van diamond painting, en dat kun je niet hebben als je rondrent op zoek naar je stiekeme benodigdheden. Om veel tijd en energie te besparen, is het beter om je oefeningen en andere benodigdheden te organiseren voordat je met het schilderen begint. Voor gewone diamond painting kan dit ook het organiseren van uw overgebleven boren omvatten.

Hier heb ik een paar manieren verzameld om uw diamant organisatie gemakkelijker voor u te maken. Dit zijn slechts suggesties en u moet een methode proberen die voor u het beste werkt.

 1. Gebruik gevormde labels voor uw oefeningen.

Het labelen van uw boren is belangrijk om u te helpen verschillende gekleurde boren van elkaar te onderscheiden, vooral als ze tot dezelfde kleurfamilie behoren.

Maar een geweldige manier om verwarring tussen vierkante en ronde boren te voorkomen, is door labels te gebruiken die de vorm hebben van de boren. Als je veel overgebleven diamanten van je oudere schilderijen hebt, kan dit een geweldige manier zijn om die diamanten te sorteren.

Gevormde labels diamond painting
 1. Hergebruik oude dozen om uw benodigdheden op te slaan.

Het geeft altijd voldoening om gebruik te maken van een acute, oude schoenendoos of chocoladedoos die je het langst had gehamsterd, in de hoop dat het ooit van pas zou komen. Gebruik deze dozen of blikken voor het opbergen van boormachines om een deel van je ecologische voetafdruk tegen te gaan en om een leuk, persoonlijk opbergsysteem voor je kralen te hebben.

Oude doos voor opslag van diamanten
 1. Maak kunst met de kralen die overblijven.

Veel diamond painting zullen het met me eens zijn dat de hoeveelheid van al die overgebleven kralen soms overweldigend kan zijn. Terwijl sommige mensen de kralen weggooien, kan er goed gebruik van worden gemaakt. Je kunt verschillende soorten mozaïekkunst maken met de kralen, of alles versieren, van telefoonhoesjes tot notitieboekjes.

Gebruikte doelen
 1. Bewaar je diamond painting apart.

Sommige diamond painting hebben meer tijd nodig om te voltooien dan andere. Het kan vervelend zijn voor de schilder om zijn benodigdheden te blijven verplaatsen elke keer dat hij doorgaat met schilderen, en ook tijdverlies veroorzaken. Bewaar uw diamond painting afgedekt en op een aparte ondergrond waar hij binnen de kortste keren weer kan worden opgepakt. diamond painting enstandaards kunnen ook een geweldige aanvulling zijn op uw kit als u geen geschikte plaats heeft om uw onvolledige diamond paintingen in op te bergen.

Diamant schilderij opbergtafel
 1. Koop een multifunctionele organizer om je spullen in op te bergen.

Er zijn veel soorten multifunctionele opbergers, waarvan sommige verstelbare sleuven hebben, zodat je je hele uitrusting op één plek kunt opbergen. Als je niet zo goed bent in het hergebruiken of extra moeite doen om je kit op te bergen, of als je geen tijd hebt, zal het kopen van zo'n organizer je schilderij met diamanten een stuk leuker en handiger maken.

Organizer voor benodigdheden voor diamantschilderen

Het organiseren van uw kit kan u de gemoedsrust geven die nodig is om een goede diamond painting te maken en er ten volle van te genieten, maar er zijn veel andere tips en trucs die u kunt gebruiken om van u een betere diamond painting te maken. Bedenk dat kunst subjectief is. Je kunt niet als iemand anders willen zijn, want je schilderkunsten zijn authentiek voor jezelf.

Deze tips zullen je alleen helpen zolang je blijft oefenen, en blijft genieten, want dat is waar diamond painting om draait

Bruikbare tips:

Deze tips zullen je alleen helpen zolang je blijft oefenen, en blijft genieten, want dat is waar diamond painting om draait.

TIP 1: Kies een kit die het meest geschikt is voor jou.

Als je voor het eerst een diamond painting set koopt, zorg er dan voor dat je begrijpt wat voor soort set het is. Koop een set die niet te groot is om te hanteren en zorg ervoor dat u begrijpt wat de grootte van het werkelijke schilderij op het canvas zal zijn. Zorg er ook voor dat u geen set krijgt met te veel gelijkgekleurde diamanten die later lastig kunnen worden. Het is ook belangrijk om de juiste vorm van boren te kiezen op basis van uw vaardigheden.

Geschikte diamant schilderij kit

TIP 2: Gebruik een laptop standaard om op je canvas te werken.

Als u niet in een tafel wilt investeren, kunt u uw laptop standaard gebruiken om uw diamond painting canvas erop te houden. Het helpt je enorm als de laptop standaard een verstelbare kanteling en hoogte heeft.

TIP 3: Breng de lijmlaag weer aan op het canvas.

Het kan wel eens voorkomen dat wanneer u de bekleding van het canvas lostrekt, de kleeflaag ontbreekt waarmee diamanten op het canvas kunnen plakken. Maak je echter geen zorgen, dit heeft een eenvoudige oplossing en het enige probleem is dat de laag aan de bekleding van het canvas is blijven plakken in plaats van aan het canvas zelf. Bedek het canvas gewoon opnieuw en druk erop, en trek het vervolgens uit een andere hoek. Je zult merken dat de lijmlaag er weer is. Zo niet, dan is dit een teken van een kit van ondermaatse kwaliteit.

Beschermende film verwijderen

TIP 4: Gebruik bruin perkamentpapier door het doorzichtige plastic eraf te halen.

Het doorzichtige plastic dat bij de diamond painting wordt geleverd, is soms vervelend omdat het gemakkelijk kan scheuren. U kunt bruin perkamentpapier gebruiken, ter vervanging van het doorzichtige plastic. Het beste is dat het geen residu achterlaat en scheurbestendig is. 

TIP 5: Maak je canvas plat.

Te veel diamond painting klagen over het feit dat hun doeken tijdens het schilderen niet recht zullen liggen, tenzij ze ergens op zijn geperst of geplakt. Een heel slimme truc hiervoor is om gewoon de bekleding van het canvas los te trekken, het canvas recht te trekken en de bekleding er weer op te leggen als het plat is. Doe dit aan alle kanten van het canvas om een direct vlak gemaakt canvas te krijgen.

Maak het canvas plat

TIP 6 : Begin met schilderen vanaf de bovenkant.

Veel mensen hebben hun eigen stijl van diamond painting, sommigen beginnen met de meest omvangrijke kleur diamant, of sommigen beginnen aan de rechter of linkerkant van het canvas. Maar wat je ook doet, je wilt er zeker van zijn dat je bovenaan het canvas begint, zodat als je doorgaat, het canvas niet van het oppervlak glijdt waar je aan werkt.

Begin vanaf boven

TIP 7: Voorkom statische elektriciteit met droogvellen.

Soms, wanneer harsen dicht bij elkaar worden bewaard, beginnen ze statisch te worden, waardoor je ze moeilijk kunt oppakken OF op het canvas kunt plakken. Het enige wat u hoeft te doen is ze op te bergen met een droogvel om de statische elektriciteit te verwijderen.

Droogvel gebruik

TIP 8: Verwijder luchtbellen van het canvas.

Dit is eigenlijk geen veelvoorkomende tip, maar wel een zeer nuttige tip, dus misschien wilt u deze onthouden de volgende keer dat luchtbellen in het canvas uw schilderij proberen te verpesten. Neem een klein mes, zelfs een speld zal werken en een kleine snede maken, of er gewoon in prikken om een plek te creëren waar de lucht kan ontsnappen zonder het canvas te beschadigen.

TIP 9: Zorg voor perfect gelijnde boren.

Om ervoor te zorgen dat je diamanten precies op de juiste plaats blijven plakken en niet bewegen, plaats je ze in een zigzagpatroon op het canvas. Met deze methode blijven de diamanten in rechtere lijnen plakken.

Zigzagpatroon

TIP 10: Gebruik washi-tape om je diamond painting canvas te verdelen.

Washi tape of maskeertape is niet alleen handig om de plakkerige randen van het canvas te bedekken om het vrij van vuil te houden, maar het helpt ook bij het verdelen van het canvas met diamanten verf. Maak, afhankelijk van de canvasgrootte, negen of meer secties met washi tape. Dus wanneer u aan een sectie begint te werken, zal de tape als richtlijn dienen om het plastic van alleen die sectie te snijden zonder de rest van het gebied bloot te stellen.

TIP 11: Houd je uitrusting georganiseerd.

We hebben besproken hoe belangrijk een georganiseerd diamond painting kit kan zijn versus een kit die u niet vooraf heeft georganiseerd. Deze tip zal u veel hoofdpijn en tijd besparen door het voor u gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot uw diamond painting benodigdheden en deze te gebruiken.

Organisator voor diamantboren

TIP 12: Oefen niet te veel druk uit op de diamanten.

Het gereedschap waarmee je je diamanten oppakt, bevat was. Als u tijdens het schilderen te veel druk uitoefent op de diamanten, kan de was op de diamanten blijven plakken en hun glans dof maken.

TIP 13: Verwarmende Diamond Painting wax.

De roze wax die we in de kit krijgen, wordt vaak hard, afhankelijk van het weer of als je hem in de open lucht laat. Het beïnvloedt de plakkerigheid van de was en je hebt moeite om de diamanten te plukken. Een simpele oplossing is om de roze wax een paar seconden in de magnetron te bewaren om hem op te warmen.

Een andere methode is rollen in je handen of vingers; de lichaamswarmte zal de roze was opwarmen om de hechting te herstellen. 

TIP 14: Reinig de boren die hun glans verloren hebben.

Als er in ieder geval was op uw diamanten komt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Het enige wat u hoeft te doen om de glans terug te krijgen, is de diamanten te laten bezinken en drogen, en vervolgens het oppervlak van de diamanten voorzichtig schoon te maken met een vochtige microvezeldoek om de was eraf te halen.

TIP 15: Gebruik vierkante boren voor een mooier schilderij.

Ronde boren zijn een betere keuze voor nieuwere diamond painting , maar ze zullen niet zo veel glans of een heldere afwerking geven als vierkante boren. Het gebruik van vierkante boren sluit alle openingen tussen de boren en zorgt voor een hoogglans schilderij dat ieders aandacht zal trekken.

Vierkante diamantboor

TIP 16: Gebruik tac in je pick-up tool voor diamond painting.

Tac.Tac is minder plakkerig en duurzamer dan de was die in sommige diamantverfsets wordt geleverd, en is ook eenvoudig thuis te maken. Om doe het zelf tac te maken, haal je gewoon de lijm uit een oude lijmstift die een beetje uitgedroogd is en kneed je hem tot hij een zachte, rubberachtige textuur heeft.

TIP 17: Geef uw voltooide diamond painting cadeau aan uw dierbaren.

Een geschenk kan zowel een blijk van waardering als liefde zijn. Iemand iets cadeau doen dat je met je eigen handen hebt gemaakt, is een heerlijk gevoel. Door uw voltooide diamond painting aan een geliefde te schenken, kunt u uw dankbaarheid tonen en het kan een geweldige manier zijn om uw schilderkunst met diamanten te oefenen.

Tip 18: Gebruik een lichtpad of lichtbak.

Door een lichtkussen te gebruiken, kunt u de symbolen duidelijk zien en gemakkelijk op uw canvas werken. Dit zal u helpen zelfs te werken in een omgeving met weinig licht in uw kamer. Je kunt ook een vergrootglas gebruiken om de kleine symbolen op het canvas duidelijker te zien.

Tip 19: Werk aan kleine secties tegelijk.

Het doel van een diamond painting is om van je vrije tijd te genieten en je te ontspannen. Het wordt aanbevolen om aan kleine secties tegelijk te werken en er niet te veel tijd in te investeren die andere dagelijkse activiteiten in gevaar brengt. Ook het werken in lange sessies kan rug- en nekpijn geven. U moet pauzes nemen om dergelijke pijn te vermijden.

Tip 20: Gebruik een bandage voor je polsen & armen.

Gebruik een stuk schuimrubber of een kussen om uw polsen en armen te laten rusten terwijl u werkt om overbelasting of ongemak te voorkomen. Diamantschilderen kan een ontspannende en lonende hobby zijn, dus haast je er niet doorheen.

Tip 21: Begin met de grotere, meer zichtbare delen.

Als je je diamantschilderij begint met de grotere en meer zichtbare delen van het schilderij, dan geeft het je een gevoel van voldoening en motivatie. Dit zal je helpen om te versnellen.

Tip 22: Gebruik een deegroller om de diamanten aan te drukken.

Gebruik een deegroller of vergelijkbaar gereedschap om op het canvas te drukken nadat elke sectie is voltooid om ervoor te zorgen dat de diamanten goed vastzitten. Dit zal helpen om de diamanten op hun plaats te houden en te voorkomen dat de diamanten loskomen.

Tip 23: Houd het canvas afgedekt met een beschermvel

Houd het canvas bedekt met een beschermend laken of doek wanneer het niet in gebruik is om te voorkomen dat stof of ander vuil erop terechtkomt. Gebruik een kleine borstel of pluizenroller om stof of vuil van het canvas te verwijderen.

Tip 24: Maak voortgangsfoto's van je diamond painting.

Door de foto's te maken, kunt u uw voortgang volgen en delen met anderen. Houd een notitieblok bij de hand om ontbrekende of zoekgeraakte diamanten bij te houden.

TIP 25: Geef je voltooide diamond paintings cadeau aan je dierbaren.

Een geschenk kan zowel een blijk van waardering als liefde zijn. Iemand iets cadeau doen dat je met je eigen handen hebt gemaakt, is een heerlijk gevoel. Je voltooide schilderijen met diamanten schenken aan een geliefde kan je dankbaarheid tonen en kan een geweldige manier zijn om je vaardigheden op het gebied van schilderen met diamanten te oefenen.

Geschenk diamant schilderij

Dus, hier zijn de tips die we dachten te delen die je zullen helpen om snel een probleem met het diamond painting op te lossen. 

Maar weet u de reden waarom sommige diamond painting meer worstelen dan andere?

Ze hebben te maken met bellen en rivieren op het canvas, plakkerigheid van de lijm van het canvas, roze wasproblemen, diamant coverage die niet uniform zijn gesneden, bling van diamanten, enz.

U kunt al deze problemen voorkomen als u een zacht fluwelen canvas van betere kwaliteit koopt met gegoten lijm erop in plaats van dubbelzijdig plakband.

Gelukkig hebben we onze kits geüpgraded om al deze problemen op te lossen. 

Dus nu kunt u premium upgradekits krijgen voor dezelfde prijs als voorheen. Bekijk onze  Nieuwe Collecties met geüpgradede kits om te voorkomen dat u te maken krijgt met kleine overlast die het plezier van diamond painting wegneemt.

Dit artikel was bedoeld om alle diamond painting op te leiden en nieuwe schilders aan te zetten om door te gaan met hun vak, totdat ze beter worden en ook zelf nieuwe dingen leren. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen en dat je nu gerust kunt zeggen dat je alles weet wat er te weten valt over diamond painting.

Diamond Painting Dieren

 
Terug naar blog

Misschien Vind Je Het Ook Leuk