Volledige Coverage vs. Gedeeltelijke Coverage wat is het verschil?

De doe het Zelf kunst, diamond painting, neemt de hobbystroom van de knutselclub snel over! Diamond painting is een schilderij met kleine kristallen die harsen worden genoemd. Harsen zijn erg klein van formaat. Deze unieke kunstvorm is bijna tien jaar geleden in Azië ontstaan, maar heeft de laatste tijd veel bekendheid verworven tijdens de pandemie. Diamond painting is een zeer ontspannende activiteit en het geeft de geest voldoende stressvrije tijd om te kalmeren.

Wat is een diamant Coverage?

Laten we eerst sluipen in een basisterminologie in de wereld van Diamond painting ; Diamant coverage.

diamond Painting

De diamant coverage is gewoon een synoniem voor de diamanten edelstenen die op uw canvas worden geplaatst. Het zijn de diamanten kralen die de afbeelding op het canvas creëren. Er zijn twee soorten coverage, rond en vierkant. Ronde coverage zijn ronde diamanten die gemakkelijker te hanteren zijn en die het canvas niet volledig bedekken.

Vierkante Coverage hebben een vierkante vorm en zijn de keuze van de meeste experts, omdat vierkante coverage precisie vereisen bij het plaatsen op het canvas. Een kleine fout kan een verkeerde uitlijning veroorzaken. Een vierkante coverage geeft het mozaïekeffect aan de schilderijen, terwijl ronde coverage bij uitstek geschikt zijn voor hun kruissteekeffect.

Als je een Diamond Painting hebt ontmoet, heb je ze vast wel eens horen tête-à-tête over een volledige coverage en een gedeeltelijke coverage. Omdat we nu de soorten diamant coverage hebben begrepen, kunnen we overgaan tot het verschil tussen een volledige coverage en een gedeeltelijke coverage.

Volledige coverage vs. Gedeeltelijke coverage Verschillen

Volledige versus gedeeltelijke boor

Wat is een volledige coverage?

Bij Diamond painting met volledige coverage is het canvas volledig bedekt met diamant harsen. Het resultaat is dat het schildergebied van het canvas nog geen procent zichtbaar is het zijn overal diamanten! Dit geeft dus een meer gevuld en sprankelend effect met een aantrekkelijk resultaat.

Wat is een gedeeltelijke coverage?

Een gedeeltelijk ge coverage Diamond Painting bedekt slechts een deel van het canvas. Het onbedekte gedeelte is de achtergrond. Het kan een effen gestructureerde achtergrond zijn of kan ook met detail worden bedrukt om bij de afbeelding te passen, en u hoeft alleen diamanten op het gebied met de tekens te plaatsen. Nieuw komers in de Diamond Painting club hebben de neiging om te beginnen met een gedeeltelijke oefening om te oefenen en hun vaardigheden te verrijken voordat ze overgaan op de volledige oefening.

Laten we ingaan op wat meer verschillen tussen volledige en gedeeltelijke oefeningen.

OPMERKING: al onze reguliere diamond painting zijn volcoverage, tenzij anders vermeld in de productbeschrijving .

Alle speciaal diamond painting sets zijn gedeeltelijk ge coverage, tenzij anders vermeld in de productbeschrijving.

Expertiseniveau:

Een Diamond Painting met volledige coverage gaat gepaard met veel details en focus. Het wordt voornamelijk gebruikt door diamant artiesten met een gemiddeld of professioneel niveau, terwijl gedeeltelijke coverage meer bekend zijn bij beginners omdat ze hen een goede start geven.

Nadrukverschil:

Bij een gedeeltelijke oefening ligt de belangrijkste focus op één object dat de schijnwerpers oppakt, de rest van het canvas is de geprinte achtergrond. De nadruk op één object, zoals een specifiek personage, ontwerp of dier, geeft de diamond painting een centrale uitstraling.

In een volledige coverage set is er geen brandpunt. Het hele canvas is gevuld met glanzende kralen.

Afdichtingsmethoden:

Vol covergae set worden over het hele canvas afgedicht, of u nu een spray Afdichting of brush on sealers gebruikt .

Verzegel je diamanten schilderij

Gedeeltelijke coverage worden alleen verzegeld waar de diamanten zijn geplakt. Het is niet nodig om de lege achtergrond van de diamond painting set te verzegelen.

Flexibiliteit

Doordat het hele doek gevuld is met diamanten, komt het volcoverage doek strak te staan. In vergelijking met volledige coverage sets is het canvas van de gedeeltelijke coverage sets niet strak en hebben de diamanten meer ruimte om te wiebelen. U kunt meer te weten komen over de afdichtingsmethoden van diamantschilderijen.

Diamant coverage knallen

In volledige coverage sets zitten diamanten dicht op elkaar, dus de kans bestaat dat diamanten eruit springen of over elkaar heen lappen.

Bij gedeeltelijke coverage is de kans dat diamanten eruit springen kleiner omdat er meer ruimte is voor de diamanten om te wiebelen.

Gebruik Van Roller

Roller gebruiken bij diamantschilderen

Het is noodzakelijk om na het voltooien van het project een roller in volledige coverage sets te gebruiken om de diamanten vast te houden. Bij een deeloefening wordt het aanbevolen, maar niet verplicht.

Opslag van Diamond Painting

Als u de Diamond Painting voorlopig niet inlijst en deze wilt opslaan door te rollen, dan zijn gedeeltelijke coverage sets gemakkelijker te rollen.

Wanneer u een canvas met volledige coverage oprolt, moet u voorzichtig zijn, omdat de coverage eruit kunnen springen en u het niet strak kunt oprollen. Het wordt dus aanbevolen om het plat in een kartonnen doos te leggen om het op te bergen.

Volledige coverage of gedeeltelijke coverage - Wat is tijdrovend?

Een volledige coverage kost meer tijd omdat we meer kralen op het schilderij moeten plakken om het canvas te vullen. In tegenstelling daarmee kost een gedeeltelijke oefening niet veel tijd om te voltooien. Kies een gedeeltelijke coverage set als u niet veel tijd uit uw planning kunt halen.

Verschil soorten diamanten in volledige coverage en gedeeltelijke coverage sets:

Vierkante of ronde coverage

Een gedeeltelijke coverage set kan vierkante of ronde kralen hebben, terwijl de meeste gedeeltelijke coverage sets de glanzendste ronde coverage hebben.

Vierkante versus ronde boor diamant schilderij

Speciaal diamanten in gedeeltelijke coverage sets

Speciaal Diamant Coverage  hebben verschillende vormen zoals een traan, blad, kraalvorm, enz. Speciaal gevormde DP's zijn altijd te vinden in gedeeltelijke coverage sets. Deze speciaal diamanten hebben het Diamond Painting spel naar een hoger niveau getild door mandala kunst , Vogels , Bloemen te maken.

Neon diamanten in gedeeltelijke coverage sets

Glow In The Dark Diamond Painting gebruiken neon diamanten die oplichten in het donker. Zo gloeit en glinstert uw kunstwerk. Je kunt twee verschillende versies van hetzelfde schilderij hebben met en zonder licht!

De gloed van deze Diamond Painting is zodanig dat zelfs een beginner van iedereen prijzenswaardige blikken zal krijgen.

3D - 5D en AB diamanten in volledige coverage sets

Een volledige diamant coverage set kan de combinatie van 3D en 5D diamant coverage gebruiken. Niet alleen dat, AB diamanten worden ook gebruikt in specifieke gebieden van volledige coverage sets om die ruimte meer glans te geven.

Volledige coverage of gedeeltelijke coverage - wat te kiezen?

Als je een beginner bent, moet je voor een gedeeltelijke oefening gaan , omdat deze minder duur is en in minder tijd kan worden voltooid. En hoewel er een misvatting is dat alleen een beginner een gedeeltelijke coverage set kiest, is de waarheid dat Speciaal Sets en Glow in the dark Sets kunnen worden gedaan door zowel beginnende als professionele artiesten. Volledige Coverage sets hebben hun eigen charme, en de mate van tevredenheid na het voltooien van een volledige Coverage DP is een motiverende kracht voor kunstenaars om volledige coverage sets te kiezen.

Terug naar blog

Misschien Vind Je Het Ook Leuk