60 verbazingwekkende feiten over Diamond Painting die u nooit wist

Wat is Diamond Art of Diamond Painting?

Diamond painting is een kruis van verf op nummer en kruissteek. Het heeft ook kenmerken van de legpuzzelborden.

 Andere namen voor diamond painting zijn diamantkunst, 5d-diamond painting, painting met diamanten , diamant kunst schilderen en strass-schilderij .
Facts About Diamond Painting

1. Wat zijn diamond painting set?

Een diamond painting Set is het pakket dat alle benodigdheden bevat die nodig zijn om met uw diamond painting te beginnen .

Het bevat:

 • Diamanten (3D, 5D speciale diamanten)
 • Gedrukt canvas¬†.
 • Was
 • Een plastic bakje¬†om diamanten in te bewaren.
 • Een applicator van pen¬†waarmee je diamanten kunt oppakken.
 • Een¬†handleiding¬†is ook inbegrepen in de kit voor de instructies om de diamond painting te voltooien.

2. Wanneer werd diamond painting uitgevonden?

Het concept van¬†diamond painting¬†is niet nieuw.¬†Het wordt verondersteld te worden gestart in¬†Azi√ꬆ.¬†Van daaruit verspreidde het zich naar andere delen van de wereld.¬†Vroeger werden diamond painting op fluweel gemaakt door kralen op het fluwelen canvas te lijmen, wat als een harde manier wordt beschouwd, omdat kralen gemakkelijk van het fluwelen doek kunnen vallen.

Tijdens de dagen van ontwikkeling zijn superlijmen getest en worden nu gebruikt met fluwelen doeken om de diamanten intact te houden. Fluwelen canvas heeft als voordeel dat het bijna kreuk-/kreukvrij is.

Dit moderne concept van diamond painting is¬†in 2010 uitgevonden¬†door een bedrijf gevestigd in China en wordt soms ook wel diamantsteek, diamantborduurwerk en moza√Įekkunst genoemd.¬†In 2017 had deze vorm van schilderen zich verspreid, met een toenemende deelname uit alle landen.¬†De nieuwe methode houdt in dat diamanten op een zelfklevend canvas worden geplaatst, zodat de kralen er stevig op kunnen plakken.

3. Hoe werkt diamond painting?

Diamond Painting werkt volgens het concept van het aanbrengen van duizenden minuscule diamantharsen op een voorbedrukt zelfklevend canvas. Het canvas heeft letters en symbolen die overeenkomen met de kleur. Aan de zijkant van het canvas staat een handleiding die laat zien welk symbool voor welke kleur is en wat de DMC code van die kleur is.

Je moet deze 3 eenvoudige stappen volgen om je schilderij te voltooien .

 • Match het symbool met de kleur en kies de kleur uit de diamanten die bij de kit worden geleverd.
 • Kies de diamant met een applicator die in de set zit.
 • Gebruik onze¬†diamond painting tips en technieken¬†¬†en voltooi uw diamond painting als een pro.

4. Wat zijn de beste diamond painting tips en tricks?

 • Gebruik¬†tape¬†om je canvas op een oppervlak te bevestigen om het plat te houden.
 • Een¬†lichte pad¬†onder het¬†canvas¬†helpt je om de symbolen duidelijk te zien.
 • U kunt een¬†pincet¬†gebruiken om de verkeerd geplaatste diamanten te repareren.
 • Organiseer uw diamant coverage in aparte¬†vakken van een juwelendoosje¬†.
 • Gebruik een¬†applicator voor meerdere coverage¬†om het proces van het aanbrengen van diamanten op het canvas te versnellen.
 • Verwijder de bovenbekleding niet in √©√©n keer.¬†Anders kan de lijmlaag op het canvas uitdrogen.
 • Veeg na het schilderen de diamanten voorzichtig af met een¬†vochtige doek¬†om de¬†was¬†erop te verwijderen .
 • Gebruik een¬†rollerpen¬†na het voltooien van het diamond painting om eventuele losse diamanten stevig vast te zetten.
 • Breng een¬†spray¬†of¬†vloeibare sealer¬†aan om de levensduur te verlengen.

5. Wat zijn de voordelen van diamond painting?

Diamond painting is een unieke vrijetijdsbesteding met verschillende voordelen.

Verlicht stress: Diamond Painting verlicht stress na een lange vermoeiende dag op het werk met zijn therapeutische effect.

diamond painting eigen foto

 

Verbetert de motorische vaardigheden: Diamond Painting vereist verschillende spieren om samen te bewegen, en deze activiteit verbetert de hand oogcoördinatie door dezelfde beweging keer op keer te herhalen.

Diamond Painting vereist verschillende

Stimuleert Creativiteit: Werken aan diamond painting kits wekt de kunstenaar en creativiteit in ons weer op. Het kunstwerk op zich is de uitdrukking van creativiteit die je opnieuw verbindt met de wereld van kunst en ambacht.

Stimuleert Creativiteit Diamond Painting

 

Geeft tevredenheid : Er is geen grotere voldoening dan je harde werk te zien ontvouwen tot een prachtig kunstwerk. Het eindresultaat van Diamond Painting geeft ons een onuitsprekelijke voldoening .

Het eindresultaat van Diamond Painting geeft ons een onuitsprekelijke voldoening

Maakt opnieuw verbinding met relaties : door uw geliefde te betrekken bij het maken van het meesterwerk, kunt u opnieuw contact met hen maken. Het schenken van een diamond painting helpt je ook om liefde en band met je relaties te verspreiden.

Consistentie : het helpt je om consistentie te leren en geduld te oefenen.

6. Is diamond painting moeilijk?

Nee,¬†diamond painting¬†is niet moeilijk.¬†In feite is het een van de gemakkelijkste vormen van kunst waarvoor geen vaardigheid of eerdere ervaring nodig is.¬†Het is een eenvoudige "pick and stick"¬†-methode waarbij je een diamant "plukt" met een in was gedompelde pen en deze op een bepaalde plaats op het zelfklevende canvas plakt om de moza√Įeklook te cre√ęren.¬†Er zijn tools en technieken voor het schilderen van diamanten om diamantkunst leuker te maken.

7. Hoe Werkt Diamond Painting Pen?

Een Diamond painting pen is een applicator die wordt gebruikt om coverage of diamanten uit de lade op het canvas te halen en te plakken. Het gebruikt was om de kralen op de punt te houden. Mogelijk moet u de pen opnieuw in was dompelen als de plakkerigheid van de pen is verdwenen. Het is de basis diamant pen.

diamanten schilderpen

 

 

Geavanceerde diamantpen van applicator voor meerdere dekkingen hebben een breed uiteinde en pakken meerdere diamanten tegelijkertijd op, wat veel tijd bespaart, vooral als je op een groot canvas werkt.

Sommige pennen zijn gemaakt van waspotlood dat je moet slijpen met een puntenslijper, en de plakkerige punt zal het werk doen.

8. Wat is diamond painting vol coverage?

Diamond painting vol coverage¬†betekent dat elke centimeter van het schildergebied van je canvas is gevuld met diamanten.¬†Het geeft de hele diamond painting een moza√Įek look.¬†Volledige diamond painting maakt meestal gebruik van vierkante diamanten en heeft een glanzender effect dan gedeeltelijk coverage.

9. Wat is een diamond painting met gedeeltelijke coverage?

Gedeeltelijke coverage diamond painting , ook bekend als gedeeltelijk gevulde diamond painting, verwijst naar de diamond painting waarbij het hele canvas niet is bedekt met coverage. De nadruk ligt op bepaalde objecten zoals een kat of vlinder.

diamond painting met gedeeltelijke coverage

Gedeeltelijke coverage diamond painting richten zich op specifieke objecten en markeren ze met behulp van diamanten. Speciaal sets voor het diamond painting zijn meestal deel coverage.

10. Wat zijn speciaal diamant coverage?

Speciaal diamant coverage zijn niet de gewone vierkante of ronde diamant coverage. Deze hebben unieke vormen, waaronder druppelvorm, ovaal, muntvorm, platzijdig rond, enz. Deze coverage hebben geen standaardmaat en hun grootte is afhankelijk van de afbeelding van de diamond painting.

speciaal diamant coverage

Er zijn speciaal diamant kits met een mix van zowel speciaal coverage als gewone (vierkante en ronde) coverage. Deze kits zijn meestal gedeeltelijk gevuld waar u het blootgestelde canvas van achteren kunt zien, aangezien deze kits meestal specifieke objecten benadrukken.

11. Wat betekent AB in Diamond Painting?

AB betekent  Aurora Borealis . Deze diamanten hebben de extra glans die het schilderij een glowy effect geeft. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in zowel vierkante als ronde coverage. De super extra glans op deze diamanten is te danken aan de bovenste coating die ze een opaalachtig effect geeft.

Aurora Borealis-diamanten

 

Ze komen niet met een kit; je moet ze apart kopen. Deze diamanten vervangen gewone diamanten in het schilderij om een paar specifieke delen van het diamond painting te benadrukken. Ze hebben hetzelfde DMC Nummer, dus het is gemakkelijker om ze te kopen.

12. Waar kan ik AB diamant coverage kopen?

AB diamant coverage kunnen worden gekocht bij Amazon. Een andere optie om deze coverage te kopen is Etsy, waar je een verscheidenheid aan kleuren AB diamant coverage kunt vinden .

13. Wat is het verschil tussen ronde diamant coverage en vierkante diamant coverage?

Coverage wordt door elkaar gebruikt voor diamanten. diamond painting kan met twee soorten coverage: vierkant en rond.

Ronde diamant coverage zijn gemakkelijker te hanteren en worden vaak gebruikt door beginners vanwege hun "relaxte" stijl. De aangrenzende ronde diamanten hebben een opening ertussen wanneer we ze op canvas aanbrengen. Het geeft het schilderij een kruissteek look.

Vierkante diamanten hebben meer precisie nodig als we ze op het canvas plakken. Elke zijde van de vierkante diamant is perfect uitgelijnd met de volgende diamant zonder een opening te laten. Vierkante diamanten hebben de voorkeur van ervaren ambachtslieden en worden gebruikt op grote doeken.

ronde diamant coverage en vierkante diamant coverage

65% van de kunstenaars houdt van vierkante diamanten en 35% van ronde coverage.

14. Wat is het verschil tussen 3D diamond painting en 5D diamond painting?

Het verschil tussen 5D diamond painting en 3D diamond painting zit in de structuur van de diamanten. 5D diamanten hebben aan elke kant vijf facetten, dus in totaal 15 facetten. En 3D diamanten hebben aan elke kant 3 facetten die in totaal 9 facetten vormen.

Als de diamanten perfect evenredig en symmetrisch zijn, zal het licht reflecteren om het helderder te laten lijken. 5D diamond painting, met meer facetten, reflecteren meer licht en hebben dus meer scintillatie en meer uitstraling. Het geeft 5D diamond painting meer diepte. 3D diamond painting reflecteert minder licht door minder feiten en lijkt minder glanzend dan 5D diamond painting.

Hoewel er een andere theorie is van 3D en 5D diamond painting over ronde diamanten. Diamanten die rond zijn en geen facetten hebben, worden beschouwd als 3D diamanten en ronde diamanten met reflectoren/facetten/slijpvormen op het oppervlak worden beschouwd als 5d diamanten.

3D diamond painting en 5D diamond painting

15. 3D Diamanten of 5D Diamanten, welke zijn beter?

3D diamanten zijn minder glanzend dan 5D vanwege het verschil in structuur, slijpvorm en facetten. Kiezen tussen 3D of 5D hangt af van de uiteindelijke look die u op uw diamond painting wilt hebben.

5D diamanten , die glanzender zijn, kunnen worden gebruikt om bepaalde delen te markeren, terwijl de rest van de diamond painting kan worden gemaakt met 3D diamanten. Het geeft het meer diepte en een realistischer uiterlijk.

Veel kits hebben nu alle 5D diamant coverage vanwege hun schitterende glans en gloed en hebben de voorkeur van artiesten over de hele wereld.

16. Waar zijn de diamant coverage van gemaakt?

De diamanten, ook wel coverage genoemd, zijn gemaakt van epoxyhars . Epoxyhars wordt gebruikt bij het maken van sieraden, kunst en kunstnijverheid, en deze harsen worden ook gebruikt voor het afdichten van hout. Diamant coverage zijn meestal 2,5 - 2,8 mm groot. Speciaal geprogrammeerde machines maken de exacte vorm en kleur van de diamanten. Deze machines sorteren en verpakken de diamanten in gelabelde zakken. Sommige fabrikanten gebruiken laagwaardige of gerecyclede epoxyharsen om diamanten te produceren die de glanzende glans missen.

17. Wat is de maat van de diamant coverage?

Diamant coverage zijn erg klein van formaat.

Vierkante coverage zijn 2,5 x 2,5 mm.

Ronde coverage zijn 2,8 x 2,8 mm.

Speciaal diamant coverage: Speciaal diamanten hebben talloze vormen. Daarom hebben ze geen bepaalde maat.

18. Wat is LED Diamond Painting?

LED Diamond Painting¬†is een gewone diamond painting met¬†LED¬†lampjes aan de achterkant van het frame.¬†Wanneer u de LED verlichting inschakelt, gaat het licht van de led-lampen door de diamanten en de hele diamond painting gloeit.¬†Het effect ziet er prachtig uit in het donker.¬†Meestal is het canvas van deze schilderijen al opgespannen en op het frame gemonteerd.¬†Je kunt de diamond painting dus gewoon afmaken, aanzetten en ophangen.¬†Sommige diamond painting gloeien gedeeltelijk op, waarbij ze zich concentreren op √©√©n object, zoals een rivier of ramen, om het magische effect te cre√ęren, en andere hebben een glimmend effect op het hele canvas.

Led diamant schilderij

 

19. Wat Is Diamond Painting Glow In The Dark?

Diamond Painting Glow In The Dark is het nieuwe concept van diamond painting waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal diamanten die Diamond painting glow in the dark. Dus als je de lichten uitdoet, zal het deel van het schilderij met die speciaal diamanten oplichten in het donker.

Glow in the dark diamant schilderij

 

20. Wat is een lichte pad voor het maken van diamanten?

Een lichtpad is een lichtbron in de vorm van een platte doos met een doorschijnend oppervlak dat van binnenuit verlicht wordt. Het helpt de diamantkunstenaars om de symbolen op het doek duidelijk te zien. Steek de stekker in het stopcontact en het oppervlak gaat branden. Plaats je diamond painting erboven om aan het werk te gaan. Deze lichtpad is handig bij weinig licht of wanneer u 's nachts aan het werk bent. Mensen met gezichtsproblemen vinden dit ook handig.

Lichtpad voor Diamond Painting

21. wat is dient de diamond painting roller?

De Diamond Painting Roller wordt gebruikt om de kralen stevig op het canvas te drukken; zodat ze er niet uitspringen. Voordat je het afdicht met een Mod podge, gebruik je een  roller op de diamond painting . Leg een vel papier of een handdoek op het canvas en rol het voorzichtig op met een deegroller. U kunt een klikgeluid horen wanneer een uitgesprongen diamant terug op zijn plaats zou gaan.

Roller voor diamantschilderen
 

22. Kun je een canvas diamond painting strijken?

Fabrikanten raden af om een canvas schilderij te strijken, omdat de lijm op het canvas kan smelten en aan het strijkijzer kan blijven kleven. Om de kreukels op het canvas te verwijderen, plaatst u het onder een zwaar voorwerp .

 

Als je echter niet genoeg tijd hebt, kun je de achterkant van het canvas strijken door er een handdoek over te leggen. Strijk het canvas op de lage stand en spuit indien nodig water op de handdoek om alle kreuken te verwijderen.

23. Kun je diamond painting kralen smelten?

Ja,¬†diamond painting¬†kralen¬†kunnen smelten in de oven.¬†Je kunt overgebleven diamanten smelten en hergebruiken door de juiste technieken toe te passen om de nieuwe vorm van kunst opnieuw te cre√ęren.¬†Plaats een koekjesvormer op bakpapier en doe er wat diamond painting kralen in.¬†Bak deze in een oven op¬†450 graden Fahrenheit¬†gedurende¬†9-10 minuten¬†.¬†De¬†kralen¬†zullen smelten, uitzetten en aan elkaar plakken om de vorm van de koekjesvormer aan te nemen.¬†Als het klaar is, haal je het eruit, koel je het af en geniet je ervan!

24. Diamond painting is geschikt voor welke leeftijdsgroep?

Diamond painting is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar . De kleinere doeken en gedeeltelijke coverage schilderijen werken beter bij kinderen, en grote doeken met meer details en hoge pixilatie zijn het meest geschikt voor volwassenen.

25. Kun je een diamond painting verzegelen?

Ja, u kunt uw diamond painting verzegelen met brush on sealers of spraysealers. Het belangrijkste voordeel is dat het de levensduur van uw diamond painting verlengt. De afdichting beschermt het schilderij niet alleen tegen water, vuil en stof, maar zorgt er ook voor dat de diamantcoverage stevig op zijn plaats blijft.

Brush met sealers zijn er in verschillende varianten en consistenties. Sommige sealers verhogen de glans van de diamanten, terwijl andere een matte formule hebben. Het wordt aangebracht met een kwast. De dikke witte gel wordt transparant na het drogen en zet de diamanten op hun plaats.

Spraysealers vullen de gaten tussen diamanten niet op en verhogen alleen de glans van diamanten. Er is dus een kans dat er na verloop van tijd diamanten tevoorschijn komen. Het is beter om dergelijke diamond painting in te lijsten om hun levensduur te verlengen.

26. Moet ik mijn diamond painting verzegelen?

Het is niet nodig om uw voltooide diamond painting te verzegelen. Als u uw diamond painting echter verzegelt, blijven de diamanten op hun plaats, omdat diamanten eruit kunnen vallen tijdens het inlijsten en aan de muur hangen. Gebruik echter altijd afdichtmiddel van goede kwaliteit, omdat de bovenste laag afdichtmiddel na verloop van tijd een gelige tint kan krijgen.

27. Waarom zouden we een diamond painting verzegelen?

Het verzegelen van een diamant aanwijzing sluit de mogelijkheid uit dat er na enige tijd diamanten uit het voltooide kunstwerk tevoorschijn komen . Het verlengt de levensduur van de diamond painting. De beschermende laag van de sealers beschermt de diamond painting tegen weersinvloeden zoals vuil, zonneschijn, enz., en helpt de diamant zijn glans te behouden. Sommige sealers hebben een glanzend effect dat bijdraagt aan de glans en schittering van het schilderij.

28. Kun je PVA-lijm gebruiken om de diamond painting af te dichten?

Gebruik geen PVA-lijm om de diamond painting af te dichten. PVA-lijm is dik en kan de glans van de diamond painting verminderen. Het kan na enige tijd ook geel worden of schilferen en loslaten. Ook al is Mod Podge duur, het is beter om erin te investeren.

Als u PVA echter nog steeds wilt gebruiken, moet u het mogelijk verdunnen. PVA-lijm is oplosbaar in water. Meng 2/3 PVA-lijm en 1/3 water , breng het aan op het schilderij en laat het een nacht drogen.

29. Kan ik sealers gebruiken met gedeeltelijke coverage sets?

Ja, u kunt sealers gebruiken op gedeeltelijke coverage sets . Gebruik gewoon een klein penseel en raak het onbedekte canvas zo veel mogelijk aan, zodat de kit niet vast komt te zitten op het onbedekte canvas.

30. Is Mod Podge hetzelfde als PVA-lijm?

Mod podge is speciaal gemaakt voor hobbyisten. Het is niet zomaar een lijm; het is een verzegelaar. Het heeft meer watergehalte dan PVA. Het verschil tussen PVA en Mod Podge is dat PVA in dikke vorm is. PVA + water maakt een zelfgemaakte Mod Podge. Dus om het te gebruiken op diamond painting, moet je het misschien verdunnen. PVA heeft echter de neiging om na verloop van tijd geel te worden.

31. Kun je Mod Podge diamond painting?

Het wordt aanbevolen om Mod Podge te gebruiken op de diamond painting. Mod Podge is een lijm en sealer die de diamanten vergrendelt, ze extra glans geeft en ze beschermt tegen stof en omgevingsfactoren. Er zijn 17 formules van Mod podge die je kunt gebruiken. Mod Podge produceert zowel spray als lijm en biedt zowel matte als glanzende sealers.

Mod Podge Diamond Painting sealers

32. Wat moet ik doen met de resterende diamant coverage?

Als er nog diamant coverage over zijn van het vorige project, kun je ze in elk ander doe het zelf kunstproject gebruiken . Je kunt het gebruiken op fotolijsten, mokken, borden of clutches. Studenten kunnen deze ook gebruiken in hun kunstprojecten. Je kunt ze ook in nieuwe vormen smelten om een uniek ontwerp te maken.

33. Hoe selecteer je een diamond painting van goede kwaliteit?

U kunt een goede diamond painting kiezen rekening houdend met een paar factoren in uw hoofd.

 1. Selecteer uit duizenden schilderijen de afbeelding op basis van uw voorkeur . Je moet een afbeelding kiezen die je aanspreekt, en je zult je er waarschijnlijk niet mee vervelen tijdens het werken of kijken.
 2. Volledige coverage of gedeeltelijke coverage : Bepaal de afwerking die u in gedachten heeft. Als je een diamond painting wilt waarvan elke centimeter is gevuld met diamanten, ga dan voor een volledige coverage. En als je een beginner bent, ga dan voor een deeloefening.
 3. Het is altijd beter om een groot canvas te kiezen omdat het meer details en diepte heeft. Geometrische ontwerpen en abstracte kunst zien er beter uit op klein canvas en zijn gemakkelijker om mee te werken.
 4. Kies vierkante coverage voor een voller uiterlijk van het schilderij of een kit met ronde vierkante coverage als diamond painting nieuw voor u is.
 5. Controleer altijd de verpakking van de verkoper en de benodigdheden in de kit . Een waardeloze verpakking zou meer kans hebben om krom te trekken of te worden verpletterd.

34. Waar diamond painting bewaren?

Als u uw diamond painting niet wilt inlijsten, kunt u deze opbergen in¬†kunstportfoliokoffers, kartonnen dozen of in drie√ęn gevouwen foamboards.¬†U kunt meerdere diamond painting in een doos bewaren;¬†zorg er wel voor dat je boterpapier of een plastic vel ertussen gebruikt.¬†Als alternatief kun je ook een puzzeldrager gebruiken om ze op te bergen.

35. Kun je een afgewerkte diamond painting oprollen?

De beste optie is om uw voltooide schilderijen plat te houden. U kunt afgewerkte diamond painting echter oprollen wanneer dat nodig is. Rol het gewoon met de diamantzijde naar buiten , anders pletten de diamanten samen. Als je het rolt met de coverage naar binnen gericht, krijgt je diamond painting vouwen. Rol het met een diameter van ongeveer 2 inch met een stuk boterpapier eroverheen.

36. Hoe lang duurt het om een diamond painting te voltooien?

Het hangt van verschillende factoren af. De grootte van het canvas , het gemak waarmee je kleine kralen kunt hanteren , je concentratieniveau en de complexiteit van het ontwerp bepalen hoeveel tijd het kost om een diamond painting af te werken. Sommige schilderijen kunnen binnen een paar uur worden voltooid, terwijl grote en complexe ontwerpen een maand in beslag kunnen nemen.

37. Zijn diamond painting kleuren universeel?

DMC wordt door de meeste fabrikanten gebruikt. De diamant pakketten zijn vaak gemarkeerd met DMC Nummers of symbolen . In het geval van symbolen kunt u deze matchen met de grafiek die op het canvas is afgedrukt met drie kolommen die getallen, symbolen en codes vertegenwoordigen.

Het gebruik van DMC nummers heeft het voor crafters gemakkelijker gemaakt om de kralen te matchen en bij een andere verkoper te bestellen. Slechts enkele kant-en-klare kits kunnen andere nummers hebben dan DMC nummers .

38. Hoeveel kleuren zijn er voor diamond painting?

Diamond painting hebben 456 kleuren op basis van standaard DMC nummering. De grote verscheidenheid aan kleuren maakt het mogelijk om de details van een afbeelding absoluut correct te krijgen. Uw kit bevat alleen de kleuren die nodig zijn voor het schilderij.

39. Wat is diamant dotz?

Diamond dotz is het merk dat diamant coverage produceert met eigen codes. Elke kleurcode van Diamond dotz heeft een equivalente code in DMC met dezelfde tint. Er zijn conversietabellen beschikbaar van waaruit u deze codes kunt converteren naar equivalente DMC nummers. Bewaar echter nooit twee dezelfde kleuren van verschillende merken, aangezien de tint enigszins kan verschillen.

40. Wat is de beste maat voor diamond painting?

Diamond painting zijn er in verschillende maten die vari√ęren van¬†20 cm x 20 cm¬†tot zo breed als¬†(145 cm x oneindig)¬†.¬†Je kunt elke gewenste maat kiezen, afhankelijk van de tijd die je kunt besteden aan het afwerken van de diamond painting en de muurgrootte waar je hem wilt ophangen.¬†Kleinere formaten canvas hebben de voorkeur van de nieuwe kunstenaars.

Klein formaat voor beginners:

 • 8 x 12 inch
 • 12 x 12 inch of 12 x 16 inch

Middelgroot voor diamantartiesten van gemiddeld niveau

 • Alles tussen 16 x 16 inch tot 32 x 24 inch

Groot formaat voor experts

 • 32 x 32 inch tot 64 x 40 inch¬†Deskundige diamant kunstenaars behandelen elk formaat diamond painting.

Grootte voor aangepast diamond painting:

 • Aanbevolen maat voor diamond painting op maat is: 40 x 50 cm
 • Voor hoogwaardige en diamond painting met goede details: 50 x 70 cm of 60 x 120 cm.

Opmerking: als er enige verwarring is, kunt u contact met ons opnemen door het bericht achter te laten en wij zullen de beste maat adviseren op basis van uw afbeeldingsgrootte en de afmeting van de afbeelding.

41. Wat zit er in een diamond painting Set?

Een diamond painting set bevat de volgende dingen .

 • Een voorbedrukt canvas¬†naar keuze.
 • Een applicator¬†of¬†coveragepen¬†.
 • Een¬†dienblad¬†voor uw diamantcoverage.
 • Diamanten¬†die zijn gesorteerd in kleuren en hoeveelheid volgens uw behoefte.
 • Een¬†was of lijm¬†om de diamanten op de pen te plakken.

42. Kun je je eigen diamond painting maken?

Ja, u kunt uw eigen Diamond Painting Eigen Foto maken . Houd hiervoor bepaalde factoren in gedachten.

 • De afbeelding waarvan u een diamond painting wilt maken, moet een hoge resolutie hebben en onder optimale lichtomstandigheden zijn genomen.
 • Bepaal of je een landschap, portret of diamond painting in een vierkant wilt.
 • Het canvasformaat moet ook groter zijn om alle details van de afbeelding in te kapselen.¬†De grotere canvasgrootte geeft de betere resultaten.
 • De kleur van de afbeelding moet levendig en natuurlijk zijn.

43. Wat voor soort frame gebruik je voor diamond painting?

U kunt verschillende soorten lijsten gebruiken voor uw diamond painting.

 • Veel diamant artiesten kopen liever standaard voorgemaakte¬†lijsten¬†, die ze direct kunnen gebruiken om hun kunstwerken in te lijsten.¬†Zo is je diamond painting veilig voor vuil en stof achter de¬†glazen lijst¬†.
 • U kunt ook brancards gebruiken voor het inlijsten.¬†Brancards¬†zijn gemaakt van hout en worden gebruikt om allerlei soorten kunstwerken in te lijsten.¬†Je moet je canvas spannen en om de draagbalken wikkelen en vastzetten met spijkers.
 • Als alternatief kunt u¬†uw kunstwerk¬†ook op het canvas plakken.

44. Wat kan ik in plaats van was gebruiken voor diamond painting?

U kunt Blu Tack of ambachtelijke stopverf gebruiken in plaats van roze was die wordt geleverd met een diamantkit. Ambachtelijke stopverf is flexibeler. Doop gewoon je applicatorpen erin en de diamanten blijven op de applicator plakken, klaar om op het canvas te worden overgebracht.

Je kunt ook een pincet gebruiken, maar het vereist meer oefening om ermee om te gaan. Visagisten gebruiken ook een speciale applicator om juwelen te kiezen om op nagels aan te brengen; deze kunnen ook gebruikt worden als alternatief voor diamond painting.

45. Diamond painting vs schilderen op nummer: wat is het grote verschil?

Het grote verschil tussen beide is dat¬†diamond painting¬†wordt uitgevoerd door diamanten op een canvas te gebruiken, terwijl¬†schilderen op nummer¬†wordt gedaan met acrylverf.¬†Verven op nummer¬†is een oude vorm van kunst waarbij de nummergids de kunstenaar het kunstwerk gemakkelijk laat maken.¬†Diamond painting¬†is een relatief nieuw fenomeen dat in 2010 werd ge√Įntroduceerd en is een liefdeskind van¬†schilderen op nummer¬†.

Diamond painting¬†heeft een textuur en zorgt voor een moza√Įek- of kruissteekeffect.¬†Bij verf op nummer worden verschillende verven volgens de instructies gemengd om een natuurlijke uitstraling te cre√ęren.

Diamond Painting versus schilderen op nummer

46. Hoeveel diamanten zitten er in een diamond painting?

Het totale aantal diamanten is afhankelijk van de grootte van het canvas. Een canvas van groot formaat kan diamanten lacunes bevatten. Een canvas van 8 x 8 inch heeft meer dan 6000 diamanten . Een canvas van 16 x 16 inch zal meer dan 25000 diamanten bevatten . Voor 31 x 31 inch (80 x 80 cm) moet u meer dan 1 lac diamanten aanbrengen .

47. Heb je lijm nodig voor diamond painting?

Nee, voor diamond painting heb je geen lijm nodig . Diamond painting canvas is bedekt met een kleeflaag zodat de diamanten er gemakkelijk op kunnen plakken.

48. Drogen diamond painting uit?

Diamond Painting¬†kunnen uitdrogen als je de hele omslag in √©√©n keer van het canvas aftrekt.¬†Het blootgestelde gebied kan drogen of het stof kan zich erover ophopen dat de hechting van het canvas kan be√Įnvloeden.¬†De plakkerigheid kan ook beschadigd raken als je er per ongeluk je arm overheen legt of een stuk papier aan het canvas blijft plakken.

49. Hoe repareer je een niet kleverige plek op een diamond painting?

Als op de een of andere manier de plakkerigheid van het canvas beschadigd raakt en je er geen diamant coverage op kunt plakken, kun je een paar lijmen gebruiken om de diamanten erop te plakken.

Gebruik geen nagellak , de diamant kan eraf vallen nadat de nagellak is opgedroogd.

Gebruik ook geen willekeurige lijm of textiellijm om te voorkomen dat je je hele canvas verpest. Er zijn enkele specifieke lijmen beschikbaar voor diamond painting die worden gebruikt met blanco canvas. Dotz Stick lijm is speciaal gemaakt voor diamond painting. U kunt ook een vochtige doek gebruiken om het papier of de tissue van het canvas te verwijderen.

50. Hoe krijg je bubbels uit je diamond painting?

De luchtbellen kunnen op het canvas verschijnen als u het bovenste vel te ruw eraf trekt. Hoe zachter je aan het laken trekt, hoe minder het gebeurt. Maar je kunt de bubbels laten knappen met een knutselmes . Laat de bubbels voorzichtig knallen zonder door het canvas te snijden en maak het vervolgens plat.

51. Hoe maak je een diamond painting vlak?

Het is moeilijk om diamond painting na aankoop plat te leggen, omdat de meeste doeken worden opgerold voor verpakking. Je kunt ze een paar dagen onder een zwaar gewicht neerleggen. Een andere methode is om het op een stuk karton te monteren en de zijkanten af te plakken met verpakkingstape.

52. Hoe bewaar je onvoltooide diamond painting?

U kunt onvoltooide diamond painting op dezelfde manier opslaan als afgewerkte diamond painting. Bewaar het door ze plat in een kartonnen doos te leggen of door ze losjes op te rollen met de ruiten naar buiten.

53. Kun je wax voor diamond painting smelten?

Diamond painting was droogt afhankelijk van het weer. Bewaar het dus in plasticfolie of in een glazen pot; zodat het niet uitdroogt. Als het echter gebeurt, kunt u het naar beneden rollen en plat maken om het op een bruikbare temperatuur te brengen. Als het niet werkt, kun je het een paar seconden in de magnetron zetten. Het zal werken als een charme.

54. Kun je glas over diamond painting doen?

Ja, u kunt glas over diamond painting plaatsen om in te lijsten. Glazen omlijsting beschermt de diamond painting tegen weersinvloeden en stof. Sommige mensen geven de voorkeur aan brancards of doeken om in te lijsten zonder glas erop. Langdurige blootstelling aan stof en weer kan de glans van uw diamanten echter verminderen. Door het inlijsten van glas kan de diamond painting lang meegaan.

55. Kun je afgewerkte diamond painting verkopen?

Je kunt je schilderijen verkopen op Etsy of een andere marktplaats . Over de hele wereld bewonderen kunstliefhebbers echte kunstwerken en kopen ze schilderijen om hun passie voor kunstverzameling te bevredigen. U kunt deze afgewerkte diamond painting ook verkopen via de Facebook winkel of Facebook groepen.

56. Hoe kies je een foto voor een diamond painting eigen foto?

Het voltooien van een diamond painting op maat is het droomproject van elke diamond Painting. Als de afbeelding echter niet zorgvuldig wordt geselecteerd, kan dit tot teleurstelling leiden. Houd deze punten in gedachten om te voorkomen dat zoiets gebeurt.

 1. Kies een afbeelding met een hoge resolutie en een goede pixelgrootte en kwaliteit.
 2. Kies een afbeelding die in goede lichtomstandigheden is genomen.
 3. De kleur van de afbeelding is ook erg belangrijk. Er mogen geen overlay-effecten of schaduwen in de afbeelding zijn.
 4. De afmeting van de afbeelding moet overeenkomen met de afmeting van het canvas. Bijvoorbeeld: als je afbeelding liggend is, moet je canvas ook liggend zijn.

57. Is er een speciaal frame voor diamond painting?

 • Afgezien van de bovengenoemde lijsten, kunt u uw schilderij in mooie houten lijsten ophangen, wat de schoonheid van uw glitter diamond painting zal versterken.¬†Deze lijsten vind je¬†hier.
 • Een andere optie voor het inlijsten van een diamond painting is het gebruik van hangerframes.
 • Niets kan u de voldoening geven van een handgemaakt montuur.¬†Je kunt ook een DIY-frame maken waar je je diamond painting op een foamboard kunt monteren.

58. Wat is beter canvas met dubbelzijdige tape of canvas met gegoten lijm?

Het diamantschilderdoek met dubbelzijdig plakband is nu niet erg populair. Meestal houden mensen van gegoten lijm voor diamantschilderij, omdat het zo gemakkelijk te hanteren is. Canvas met dubbelzijdige tape kreukt heel gemakkelijk en wordt droog wanneer het aan de lucht wordt blootgesteld. Gegoten lijmcanvas is echter niet gekreukt en lijm is behoorlijk plakkerig om de diamanten vast te houden.

59. Bij diamantschilderijen gaat het alleen om canvasschilderijen?

Nee, diamant schilderen is niet beperkt tot alleen canvas schilderen. Er zijn veel andere opties voor diamantschilderen, zoals kussenslopen, telefoonhoesjes, stickers voor diamantschilderen, sleutelhangers, decoratieartikelen en nog veel meer.

60. Wat is DMC-kaart?

Een DMC-kaart is de kleurenkaart die wordt gebruikt bij het schilderen met diamanten. Het hele proces van diamantschilderen hangt af van de DMC-kaart. Deze tabel bevat de kleurnummers die bij een diamond painting worden geleverd. De kleurenkaart wordt gevolgd om de diamantkleur te kiezen en toe te passen op het opgegeven symbool op het canvas.
Dit zijn de basisterminologie√ęn waarvan elke diamantschilder goed op de hoogte moet zijn. Er valt nog veel meer te leren over diamond painting. We zullen de verbazingwekkende feiten over diamond painting blijven posten. Als u enkele unieke kenmerken van diamantschilderen kent, kunt u dit vermelden in de opmerkingen hieronder.

Terug naar blog

Misschien Vind Je Het Ook Leuk