Hoe verwijder je rimpels en vouwen van een Diamond Painting Canvas?

Zo, uw diamanten schilderij set is zojuist gearriveerd. Wil je direct aan de slag? of wil je weten hoe werkt diamond painting? of hoe begin je met diamond painting? wacht wat? Je diamond painting is strak opgerold, ligt niet plat en heeft veel vouwen en vouwen.

Ja, elke diamond painting krijgt met deze dingen te maken. wordt je diamond painting niet verpest door deze opvallende kreukels. Hoewel u het canvas misschien wel afvlakken kunt hebben, vaak gladgestreken na het toepassen van diamanten en geen invloed op het resultaat. Het zal glanzend en zal glimmend zijn en geen onvolkomenheden vertonen.

Maak je canvas plat en verwijder de vouwen

Als u echter een van bent gebogen die hun diamond painting hebben, kunt u het gemakkelijk verkleinen en afvlakken hebben. Als je schilderij niet plat ligt en teruggaat naar zijn opgerolde staat, moet je het plat maken; alleen dan kun je het ontkreuken.

We hebben een paar tips en methoden verzameld om het canvas te verwijderen veilig en met succes.

Voor uw gemak hebben we het over twee methoden.

 • Deur warmte te gebruiken
 • Methode voor het ontkreuken zonder warmte

Maar eerst bespreken we de methode voor het afvlakken van canvas.

1. Beschermend plastic losmaken en opnieuw plakken

Een van de snelste methoden om het canvas te ontvouwen, is door de lijmlaag op een hoek los te trekken en opnieuw aan te brengen door middel van handdruk. U moet deze procedure herhalen om de laag op te tillen en aan alle overige zijden opnieuw te plakken. Je zult zien dat het canvas zo snel plat wordt. Het grootste voordeel is dat het canvas niet alleen plat wordt, maar sommige rimpels ook gladstrijken.

Probeer nooit het hele beschermvel in één keer te verwijderen, omdat u dat niet perfect kunt aanbrengen. Verwijder en breng het beschermvel in kleine delen aan en blijf van de ene hoek van het diamantschilderdoek naar de andere hoek bewegen. Het grootste voordeel is dat het canvas niet alleen plat wordt, maar dat sommige rimpels ook gladder worden.

2. Je Diamond Painting Canvas de andere kant op rollen

Deze methode klinkt vrij eenvoudig, maar het is ongetwijfeld behoorlijk effectief bij het eenvoudig platdrukken van diamantschilderdoek. Je hoeft alleen maar je diamantschilderdoek eruit te halen, het op een plat oppervlak te leggen, het uit te rollen en dan weer andersom te rollen. Herhaal dit proces een paar keer en je zult zien dat je canvas plat wordt. Probeer het canvas ook ondersteboven op- en af ​​te rollen. Houd eerst de bedrukte kant naar buiten en verander dan naar de blanco kant naar buiten. Blijf afrollen en rollen, totdat je canvas plat is.

Laten we nu eens kijken naar methoden om uw canvas te ontkreuken om het weer in onberispelijke staat te krijgen. Lees meer over Diamond Painting Feiten.

Methode voor het ontkreuken zonder warmte

1. Zwaar gewicht gebruiken

Dingen die nodig zijn

 • Een plat oppervlak
 • Sommige zwaargewichten zoals boeken

Diamond Painting komen strak opgerold. We hebben een snelle methode besproken om het plat te maken, je kunt ook een andere methode proberen door het onder zware gewichten te plaatsen om het plat te maken en rimpels en vouwen perfect te verwijderen.

Using heavy weights on Diamond Painting canvas

Leg het daarvoor op een vlakke ondergrond. Je kunt het op alle vier de hoeken vastplakken of het laten zoals het is. Plaats er wat zware platte voorwerpen zoals boeken of platte, zware dozen op. Sommige diamond painting houden het graag enkele dagen onder hun matras voordat ze beginnen met dit waanzinnig verslavende kunstwerk. Een matras werkt beter als je canvas een groot formaat heeft.

2. Een hobbymes of stalen liniaal gebruiken

Dingen die nodig zijn

 • Gewoon een eenvoudig knutselmes of stalen liniaal

Soms zijn de kreukels het gevolg van luchtbellen die vastzitten in het canvas. Om de luchtbellen te verwijderen, kunt u een knutselmes of een stalen liniaal gebruiken. Prik een klein beetje in de luchtbel of maak er een fijne snee in om de ingesloten lucht eruit te laten. Zorg ervoor dat je het voorzichtig doet, anders snijd je het canvas door.

Deze methode kan enkele rimpels verwijderen. Als het echter niet werkt, kunt u doorgaan met het proberen van de volgende methode.

3. Een anti rimpel spray gebruiken

Dingen die nodig zijn

 • Stof kreukspray van elk merk

Rimpel release spray werkt niet alleen op je kleding, maar kan ook de kreukels op het diamond painting canvas ontkreuken. Het verwijdert ook geurtjes en verfrist het canvas. Maar u zult ter plaatse de onopvallende hoek van het canvas moeten controleren om te zien of de inkt van het canvas bloedt of niet. Het Canvas van topkwaliteit zou geen probleem moeten zijn, maar het is beter om aan de veilige kant te blijven.

Using Wrinkle Removal Spray on Diamond Painting Canvas

Spuit een beetje op de achterkant van het canvas en laat het drogen. Als het canvas onaangetast blijft, kunt u de spray op het hele canvas gebruiken. Spuit op de achterkant van het canvas door het op minstens 6-8 inches afstand van het canvas te houden. Doordrenk het niet volledig met de spray. Spuit de spuit maar een paar keer. Verwijder de overtollige spray door deze met een tissue af te deppen en strijk het glad met uw handen. Laat de spray aan de lucht drogen en zie de diepe vouwen en rimpels vervagen.

Methoden gebruiken waarbij warmte wordt gebruikt

De wetenschap achter het verwijderen van kreukels uit de kleding en het diamond paintingdoek is hetzelfde. Net zoals we warmte gebruiken om kreukels uit de kleding te verwijderen, kan diamond painting canvas ook zo worden ontkreukt.

4. Door ijzer te gebruiken

Dingen die nodig zijn

 • Ijzer
 • Een dikke handdoek

Sommige diamant artiesten proberen het canvas niet te strijken omdat ze bang zijn dat dit de kleefkracht van het canvas zal beïnvloeden. Als uw set specifiek vermeldt tegen het gebruik van ijzer, moet u dit vermijden. Anders kunt u met slechts een beetje extra zorg alle rimpels en vouwen effectiever verwijderen dan met welke andere methode dan ook.

strijk je Diamond Painting Canvas

Leg het canvas met de voorkant naar beneden op de ijzeren standaard. Leg een dikke handdoek op de achterkant van het canvas. Gebruik een lage ijzerstand om de kreukels te verwijderen. Sommige mensen houden ervan om het canvas met water te besproeien. Als je er behoefte aan hebt, spuit dan niet direct het canvas; in plaats daarvan kun je water op de handdoek sprenkelen en het canvas strijken.

Gebruik het strijkijzer niet op een hoge stand, omdat hierdoor de lijm of de zelfklevende film zal smelten, waardoor het hele canvas wordt verpest. Verhoog indien nodig de warmte-instelling geleidelijk en blijf tijdens het strijken het canvas controleren.

Opmerking: gebruik geen ijzer na het aanbrengen van diamanten op het canvas. Door de hitte zullen de diamantharsen smelten.

5. Methode met warmtekussen

Dingen die nodig zijn

 • Warmtekussen
 • Twee handdoeken
 • Wat gewicht

Het is een van de minder onderzochte methoden, maar werkte effectief in onze tests zonder het canvas te beschadigen. Leg eerst uw verwarmingskussen tussen twee handdoeken op een vlakke ondergrond, leg uw diamond painting op de bovenste handdoek met de ontwerpzijde naar boven gericht en plaats een vel papier op de bovenkant van het canvas. Weeg het af door wat boeken te gebruiken.

Zet het warmtekussen aan en blijf de temperatuur controleren om te voorkomen dat de lijm van kleefkracht van het canvas wordt verpest. Laat het 10-15 minuten intrekken en zetten dan het verwarmingskussen uit. Alle rimpels worden gladgestreken en komen niet meer terug.

Pas deze methoden toe om uw canvas glad te strijken en af te vlakken. Vertel ons in het gedeelte welke methode voor u werkte. Als je een andere methode hebt, laat het ons weten in de reacties hieronder .

Terug naar blog

Misschien Vind Je Het Ook Leuk