Hoe voorkom je handen-, nek- en rugpijn bij diamond painting?

Je hebt misschien gehoord van "diamond painting" is een nieuwe trend die de knutselwereld stormenderhand heeft veroverd! Het is vergelijkbaar met kruissteek en verf-op-nummer , maar met sprankelende diamanten in plaats van draad of verf. Diamond painting is een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen, en het is ook erg leuk! Maar zoals bij elke nieuwe hobby, kan het in het begin een beetje ontmoedigend zijn.

Een van de belangrijkste dingen waar mensen mee worstelen als ze beginnen met diamond painting, is de pijn in hun handen, rug en nek. In dit artikel zullen we in de eerste plaats praten over de manieren en dingen die u kunt doen om uw pijn te verminderen en pijn te voorkomen. 

Pijn bij het maken van een diamond painting

Als diamond painting nieuw voor je is , ben je misschien niet gewend aan de repetitieve bewegingen en te lang zitten. Na een paar uur schilderen zullen je handen pijn gaan doen. Je rug en nek zullen ook pijn gaan doen. Een van de meest voorkomende klachten bij het diamond painting is pijn in de handen , rug en nek .

Dit komt omdat deze gebieden niet gewend zijn aan het intense concentratieniveau dat nodig is om deze activiteit te voltooien. Voor langere tijd in een ongemakkelijke houding zitten of een verkeerde houding gebruiken bij het werken aan het "diamond painting project" en natuurlijk de repetitieve beweging van het oppakken en plaatsen van kleine diamanten leidt tot deze ongemakken.

Pijn bij het maken van een diamantschilderij

Pijn in handen, nek en rug tijdens het diamond painting

Ervaar je pijn in je handen , nek en rug tijdens het maken van een diamond painting? Als dat zo is, ben je niet de enige. Veel mensen ervaren ongemak tijdens het werken aan deze schilderijen. 

De pijn kan voor sommige mensen behoorlijk hevig zijn en kan de tijd die ze aan diamond painting kunnen besteden aanzienlijk verminderen. De handen, nek en rug zijn de meest voorkomende pijngebieden bij 'diamond painting'. Dit komt omdat ze allemaal worden gebruikt in het proces van het maken van het schilderij. De handen worden gebruikt om de pen vast te houden en diamanten op het canvas te plukken en te plaatsen, de nek wordt gebruikt om naar het werk in uitvoering te kijken en de rug wordt gebruikt om de persoon rechtop te houden.

 • De handen kunnen pijn ervaren door het herhaaldelijk gebruik van de applicatorpen die wordt gebruikt om de diamanten op het schilderij aan te brengen. 
 • De rug kan pijn ervaren door gedurende langere tijd in één positie te zitten tijdens het werken aan een diamond painting. 
 • De nek kan pijn ervaren door langdurig naar het werkoppervlak te kijken.

  Pijn in handen, nek en rug tijdens het schilderen met diamanten

Waarom wordt pijn veroorzaakt in handen, nek en rug?

Een van de vragen die mensen vaak stellen, is waarom ze pijn in hun handen, nek en rug ervaren als ze een diamond painting maken . Hier zijn een paar redenen voor.

Ten eerste vereisen diamond painting veel precisie en focus. Dit kan leiden tot spanning in de handen, nek en rug als mensen proberen ervoor te zorgen dat elke diamant op de juiste plaats zit. Ten tweede moeten mensen vaak dicht bij het canvas leunen om de kleine diamanten duidelijk te zien, wat ongemak in deze gebieden kan veroorzaken. En tot slot vinden veel mensen dat ze constant hun houding moeten aanpassen terwijl ze aan een diamond painting werken, wat ook tot pijn kan leiden.

Hoewel deze problemen frustrerend kunnen zijn, zijn het manieren om deze pijnen te vermijden en te verlichten. 

Pijn wordt veroorzaakt in handen tijdens het schilderen met diamanten

Hoe voorkom je handen-, nek- en rugpijn?

Ben je dol op diamond painting? Als dat zo is, bent u waarschijnlijk bekend met het ongemak dat dit kan veroorzaken. Diamond painting is een leuke en gemakkelijke manier om prachtige kunst te maken, maar het kan ook behoorlijk belastend zijn voor je handen, nek en rug. Dit kan leiden tot een minder comfortabele en slechte ervaring en langzamer werken. Deze pijnen zijn "veelvoorkomende klachten" onder diamond painting. Hier zijn enkele dingen die u kunt doen om deze problematische pijnen te vermijden en te verlichten. 

Een pauze nemen 

Het is geen geheim dat langdurig zitten of staan ??kan leiden tot pijn in de handen, nek en rug. Voor degenen die diamond painting maken, kan dit een echt probleem zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om pijn te voorkomen. Een daarvan is om vaak pauzes te nemen. Door elke 30-60 minuten een pauze te nemen, kunt u pijn in die gebieden voorkomen. Sommige mensen denken misschien dat ze geen tijd hebben voor pauzes, maar je zou eigenlijk moeten proberen om elk uur een pauze van vijf minuten te nemen. Dit zal helpen om je lichaam en geest op te frissen, en je zult in staat zijn om efficiënter te werken.

Hier zijn een paar tips voor het nemen van pauzes:

 • Sta op en beweeg rond: Een korte wandeling door het huis of de tuin zal helpen om je bloed te laten stromen en je spieren in beweging te krijgen.
 • Strek uw handen, nek en rug: er zijn tal van eenvoudige rekoefeningen die u kunt doen om de spanning te verlichten. Bovendien houdt dit je spieren los en flexibel.
 • Drink veel water: Door gehydrateerd te blijven, blijven je spieren los.
 • Haal een paar keer diep adem: Diep ademhalen helpt je lichaam van zuurstof te voorzien en ontspant je geest en spieren.

Neem elk uur een pauze van 5-10 minuten om uw ogen te laten rusten en uw lichaam te ontspannen. Tijdens deze pauze kunt u wat lichte rekoefeningen doen of gewoon achterover leunen en ontspannen, rondlopen of wat water drinken.  

Je handen, nek en rug strekken

In de wereld van Diamond Painting komt pijn in de handen, nek en rug veel voor. 

Het is geen geheim dat diamond painting fysiek veeleisend kan zijn. Veel mensen melden pijn na een lange sessie diamond painting. Hier zijn een paar tips om die gebieden te rekken en de pijn te minimaliseren en te vermijden. 

 • Begin met het strekken van je handen, strek je armen voor je uit en krul ze dan langzaam naar je borst. Je kunt ook een vuist maken en vervolgens je polsen in elke richting draaien. Strek uw handen door uw vingers in elkaar te grijpen en ze vervolgens omhoog en van elkaar af te duwen.
 • Strek vervolgens je nek. Kantel je hoofd naar rechts en dan naar links. Houd elke positie 10 seconden vast voordat je loslaat. Strek tot slot je nek naar voren en houd deze 10 seconden vast voordat je hem loslaat.
 • Om te eindigen, strek je je rug. Reik beide armen boven je hoofd en vouw je handen in elkaar. Buig vanuit de taille en reik zo ver naar beneden in de richting van je voeten als je comfortabel kunt gaan.

Volg deze richtlijnen om ongemak in uw nek, rug en handen volledig te voorkomen bij het maken van een diamond painting.

Zorg voor een goede houding

Veel mensen ervaren pijn in hun handen, nek en rug tijdens het maken van een diamond painting door een verkeerde houding. Om pijn te voorkomen, is het belangrijk om gedurende het hele proces een goede houding aan te houden. Hier zijn een paar tips om dit te doen:

 • Houd je ruggengraat recht. Blijf niet hangen of voorovergebogen terwijl u aan uw schilderij werkt. Als je voorovergebogen over je kunstwerk zit, belast dit je nek, schouders en rug. Dit kan leiden tot pijn in die gebieden. Als uw rug niet recht is, kunt u in een ongemakkelijke houding gaan zitten, wat pijn in uw nek en rug kan veroorzaken. Door uw rug recht te houden en te voorkomen dat u onderuit gaat hangen, kunt u rugpijn voorkomen.
 • Zorg ervoor dat je stoel op de juiste hoogte staat, zodat je armen in een hoek van 90 graden zijn gebogen als je aan het werk bent. Dit vermindert de belasting van uw handen, nek en rug. Als het te laag is, moet je voorover buigen wat pijn in je nek en rug kan veroorzaken. Als het te hoog is, moet u uw armen strekken, wat pijn in uw handen en polsen kan veroorzaken.
 • Zorg ervoor dat u uw hoofd omhoog houdt en kantel uw hoofd niet naar beneden of zijwaarts terwijl u aan uw schilderij werkt. Houd je ellebogen dicht bij je lichaam en gebruik een lichte aanraking wanneer je de diamanten op het canvas dept. Te veel druk uitoefenen kan vermoeidheid en pijn in uw handen en polsen veroorzaken. Door uw hoofd rechtop te houden en naar voren te kijken, in plaats van het naar het canvas te buigen, voorkomt u ook pijn in uw nek en bovenrug.

Het volgen van deze tips zou u moeten helpen pijn in uw handen, nek en rug te voorkomen tijdens het maken van een diamond painting.

Organiseer je werkruimte 

De populariteit van diamond painting is de afgelopen jaren explosief gestegen. Dit vaartuig is een leuke manier om te ontspannen en de tijd te doden, maar het kan ook behoorlijk uitdagend zijn. Een van de grootste boosdoeners van nek-, hand- en rugpijn tijdens het schilderen is het hebben van een ongeorganiseerde werkruimte. Wanneer uw werkgebied rommelig is, is het moeilijk om de benodigdheden te vinden die u nodig hebt wanneer u ze nodig hebt. Dit kan leiden tot onnodige stress en vermoeidheid, wat pijn in deze gebieden kan veroorzaken.

Hier zijn een paar tips om uw werkruimte te organiseren en pijn te verminderen:

 • Zorg ervoor dat uw werkoppervlak groot genoeg is voor uw schilderij. Gebruik indien mogelijk een tafel die minstens 30 inch breed is. Zo voorkom je belasting van je handen, nek en rug. 
 • Plaats uw schilderij in het midden van het werkoppervlak. Dit zal u helpen voorkomen dat u te ver naar de zijkanten reikt en pijn in uw nek en schouders veroorzaakt.
 • Houd al uw materialen binnen handbereik. Als u alles bij de hand heeft wat u nodig heeft, voorkomt u dat u zich te veel moet verplaatsen, wat pijn in uw handen en rug kan veroorzaken.

De hier gepresenteerde tips helpen u spierpijn, nekpijn en rugpijn te voorkomen tijdens het diamond painting. 

Organiseer uw werkruimte voor diamond painting

Comfortabele stoel 

Het is geen geheim dat langdurig zitten slecht kan zijn voor je gezondheid. Maar wist je dat het ook pijn in de handen, nek en rug kan veroorzaken? Dit is vooral het geval als je bezig bent met een activiteit zoals diamond painting, waarvoor veel focus en repetitieve bewegingen nodig zijn. Als het gaat om diamond painting, is comfort de sleutel. U zult niet alleen productiever zijn als u zich op uw gemak voelt, maar u vermijdt ook pijn in uw handen, nek en rug. Een goede stoel is essentieel om pijn tijdens het schilderen te voorkomen.

ergonomische stoel voor diamantschilderen

Zoek naar een stoel met een goede lendensteun, een verstelbare hoogte en een brede basis zodat hij niet verschuift terwijl u werkt. Als je weinig ruimte hebt, probeer dan een tekenstoel die gemakkelijk uit de weg kan worden geschoven als je hem niet gebruikt. Zorg ervoor dat de armleuningen verstelbaar zijn, zodat je de perfecte positie voor je armen kunt vinden. De rugleuning van de stoel moet ook verstelbaar zijn, zodat u achterover kunt leunen en uw onderrug kunt ondersteunen. 

Als je voor langere tijd in deze houding gaat zitten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voeten ook worden ondersteund. Plaats een voetenbankje of krukje onder je voeten om te voorkomen dat ze vermoeid raken.

Deze tips verminderen de kans op pijn in je schouders, nek en rug terwijl je een geweldige diamond painting maakt.

Gebruik de applicator pen op de juiste manier 

Het valt niet te ontkennen dat diamond painting therapeutisch is. Het is een leuke en verslavende manier om je gedachten af ??te leiden, en het eindproduct is altijd mooi. Veel mensen ervaren echter pijn in hun handen, nek en rug tijdens het maken van diamond painting. Een van de oorzaken van ongemak en pijn kan de diamanten applicatorpen zelf zijn. Als u de penapplicator voor langere tijd vasthoudt of niet correct gebruikt, kan dit tot pijn leiden. De volgende tips kunnen u helpen deze pijn te voorkomen:

 • Zorg ervoor dat u de applicatorpen op de juiste manier vasthoudt. Je moet het vasthouden zoals je een potlood zou doen, met je duim en wijsvinger die de huls van de pen vastgrijpen.
 • Oefen met de punt van de pen druk uit op het canvas in plaats van op het hele oppervlak van de pen te drukken. Hierdoor kunt u meer druk uitoefenen wanneer dat nodig is.
 • Beweeg uw hand op en neer terwijl u diamanten aanbrengt, in plaats van deze heen en weer te bewegen. Dit zal helpen om uw hand in een comfortabelere positie te houden.
  elleboogpunt boorpen voor diamant schilderen

Als alternatief zijn er andere dingen die u kunt doen om het proces een beetje comfortabeler te maken

 • Probeer een andere applicatorpen te gebruiken. Sommige mensen vinden dat het gebruik van een pen met een bredere loop of een langer handvat het gemakkelijker maakt om vast te houden en de hoeveelheid pijn die ze ervaren te verminderen. U kunt ook proberen uw hand om de pen te wikkelen om meer steun te creëren.
 • Als dat niet helpt, kunt u overwegen een ergonomische applicatorpen te kopen . Deze pennen zijn ontworpen om de belasting van uw handen en armen te verminderen, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen die pijn ervaren tijdens het diamond painting.

Interessante tips om uitdagingen op het gebied van diamond painting aan te gaan

Hier zijn enkele handige tips en trucs om handen, nek en rugpijn bij het schilderen met diamanten te voorkomen:

 1. Gebruik een comfortabele stoel met een goede rugleuning en ga rechtop zitten tijdens het diamantschilderen.
 2. Neem regelmatig een pauze om uit te rekken en te bewegen om stijfheid en pijn te voorkomen.
 3. Gebruik een nekkussen of -steun om nekpijn te voorkomen terwijl u naar het canvas kijkt.
 4. Pas de hoogte van de tafel of het werkoppervlak aan tot een comfortabel niveau dat de belasting van uw nek en rug vermindert.
 5. Vermijd diamantschilderen in een krappe of ongemakkelijke ruimte die spanning in uw lichaam kan veroorzaken.
 6. Gebruik een grip of gewatteerde hoes op de stylus om druk en pijn in uw vingers en hand te voorkomen.
 7. Neem regelmatig een pauze om uw vingers te buigen en uw handen te strekken om krampen te voorkomen.
 8. Gebruik een vergrootglas of licht om vermoeide ogen te verminderen en hoofdpijn te voorkomen.
 9. Gebruik een grotere stylus of pen om de behoefte aan een stevige grip op de kleinere stylus te verminderen.
 10. Overweeg om een ​​polssteun of brace te gebruiken om overbelasting en pijn in uw pols te voorkomen.
 11. Gebruik een comfortabel en ondersteunend paar schoenen om been- en voetpijn te voorkomen tijdens lange diamantschildersessies.
 12. Overweeg het gebruik van een schootbureau of schildersezel om de belasting van uw nek en rug te verminderen.
 13. Oefen een goede houding tijdens het schilderen met diamanten om de belasting van uw spieren en gewrichten te verminderen.
 14. Gebruik een comfortabel en ondersteunend paar handschoenen om handvermoeidheid en pijn te voorkomen.
 15. Probeer yoga of andere oefeningen die je flexibiliteit kunnen verbeteren en de spanning in je lichaam kunnen verminderen.

Conclusie

Diamond painting is een leuke, gemakkelijke manier om prachtige kunst te maken, maar het kan ook erg frustrerend zijn. Veel mensen ervaren pijn in hun handen, nek en rug tijdens het maken van diamond painting. Deze pijn kan door veel dingen worden veroorzaakt, zoals een slechte houding, het gebruik van het verkeerde gereedschap of te lang werken zonder pauze te nemen. Hoewel de oorzaak van de pijn van persoon tot persoon kan verschillen, zijn er een paar dingen die u kunt doen om de pijn te verlichten en te voorkomen. Als u pijn ervaart tijdens het diamond painting, zorg er dan voor dat u vaak pauzeert, het juiste gereedschap gebruikt en een goede houding aanhoudt. Raadpleeg een arts als de pijn aanhoudt. diamond painting kan een leuke en dankbare hobby zijn, maar het is belangrijk om voor je lichaam te zorgen terwijl je het doet.

Hoewel het soms vermoeiend kan zijn, is het eindresultaat altijd de moeite waard!

Terug naar blog

Misschien Vind Je Het Ook Leuk