Veelvoorkomende fouten bij het schilderen van diamanten | Hoe ze te repareren?

We weten allemaal dat het starten van een nieuw project een beetje ontmoedigend kan zijn, vooral als het een diamantschilderproject is. Wanneer je aan een diamond painting begint, word je misschien geïntimideerd door het vooruitzicht om zoiets moois te maken. Maar wanneer u fouten maakt of problemen tegenkomt, kan dit snel omslaan in een hoge mate van frustratie.

Als het gaat om "diamond painting" zijn er genoeg dingen die fout kunnen gaan. Zoals rimpels op je canvas krijgen, je diamanten morsen en nog veel meer. Als diamantschilderen nieuw voor je is, is het gemakkelijk om fouten te maken die je tijd en geld kunnen kosten.

Maar gelukkig zijn we hier om te helpen! Hieronder vindt u enkele tips om u te helpen veelvoorkomende fouten te voorkomen en veelvoorkomende problemen op te lossen.

De hele omslag van het canvas afpellen

Het kan verleidelijk zijn om in één keer het hele omslagpapier van het canvas van een diamond painting te verwijderen, maar het is een grote nee-nee, het kan de kwaliteit van je diamond painting canvas verminderen. Dus, weersta de drang! Doe het rustig aan en verwijder één sectie tegelijk. Als je de hele hoes van het canvas van je diamond painting verwijdert, zal de canvaslijm uitdrogen en minder plakkerig worden.

Bovendien fungeert het omslagpapier als een essentiële barrière tussen uw diamantschilderij en externe verontreinigingen zoals vuil, stof of olie van uw huid. Het is dus belangrijk om alleen de delen van de omslag te verwijderen waar u momenteel aan werkt en de rest van het canvas bedekt te houden totdat u klaar bent om het te gebruiken.

Verwijder één deel van de hoes per keer en werk je een weg rond het canvas.

beschermend vel op diamond painting canvas

Hoe de volledige canvas hoes te verwijderen?

Het is het beste om indien mogelijk het omslagpapier helemaal niet te verwijderen, omdat het moeilijk te vervangen kan zijn en een belangrijk doel dient bij het beschermen van de kwaliteit van uw diamond painting. Als je klaar bent om te beginnen, trek je voorzichtig een hoek van de hoes los en begin je met het aanbrengen van je diamanten op het canvas. Zodra u een gebied hebt voltooid, kunt u voorzichtig het andere gebied van de hoes verwijderen. Werk langzaam en methodisch en zorg ervoor dat elke diamant stevig op zijn plaats zit. Als er iets loskomt, drukt u ze gewoon terug in de lijm.

Als je de hoes van je canvas hebt verwijderd, kun je proberen de hoes weer vast te maken met plakband of ander materiaal. Als er zelfs maar een stukje van het omslagpapier is verwijderd van het gebied waar u niet werkt, is het belangrijk om dat gebied af te plakken zodat er geen lijm meer zichtbaar is.

Hoe de volledige canvas hoes te verwijderen?

Je diamanten morsen

Als je ooit een diamantschilderij hebt gemaakt, weet je dat er altijd een risico bestaat dat de diamanten worden gemorst. En als dat gebeurt, kan het heel vervelend zijn om ze op te pakken. Deze pijn van gemorste diamanten is iets dat best moeilijk kan zijn om mee om te gaan.

Als je ooit met glitter of andere kleine voorwerpen hebt gewerkt, weet je dat het heel gemakkelijk kan zijn om ze per ongeluk om te gooien en een zooitje te veroorzaken. Hetzelfde geldt voor diamanten uit je diamond painting. Uw diamanten kunnen op veel manieren worden gemorst. U kunt ze per ongeluk laten vallen terwijl u aan uw project werkt, of ze kunnen uit de lade vallen terwijl u deze draagt. Als u jonge kinderen of huisdieren heeft, kunnen ze mogelijk ook het dienblad omstoten en de diamanten morsen.

Wanneer u aan een project werkt en u morst de diamanten, kan dit erg vervelend en lastig zijn.

Gemorste diamanten

Hoe gemorste diamanten te repareren

Maak je geen zorgen als je je diamanten hebt gemorst! Er zijn enkele dingen die u kunt doen om uw diamanten op te halen. Uw diamanten kunnen worden verzameld en teruggeplaatst in het bakje.
 • Probeer eerst een stofzuiger met de slangbevestiging te gebruiken om de gemorste diamanten op te zuigen. Zorg ervoor dat je meerdere keren over het gebied gaat om alle diamanten te krijgen.
 • Als je geen stofzuiger hebt, kun je een gardebezem en stoffer gebruiken om de diamanten op te vegen en op te rapen. Pas op dat u geen van de diamanten verliest terwijl u ze opveegt.
 • Als dat niet werkt, kunt u proberen een pluizenroller te gebruiken om ze op te pakken. Pas op dat u niet over gebieden rolt waar u geen lijm wilt krijgen.
 • Als al het andere niet lukt, kun je altijd proberen een stukje tape te gebruiken om de diamanten op te pakken. Leg de tape gewoon op de grond en pak de diamanten op met de kleverige kant en krijg de diamanten terug. Pas op dat u de tape niet op de diamond painting zelf plakt.
Met deze tips & trucs zou je in staat moeten zijn om gemorste diamanten uit je diamond painting kit op te rapen. Wees geduldig en voorzichtig, en je hebt die diamanten binnen de kortste keren terug.

Vloeistof morsen op uw Canvas

Vloeistof morsen op het canvas van je diamond painting kit is een van de ergste dingen die kunnen gebeuren. Een gemorste vloeistof op het canvas kan het diamantschilderproject verpesten.

Er zijn veel mogelijke oorzaken voor het morsen van de vloeistof op het canvas van uw diamantschilderij. Van het per ongeluk omstoten van een kopje of glas tijdens het werken aan je project tot het gebruiken van een gemorste vloeistof voor je diamond painting. Of je vergeet een nabijgelegen pen of markeerlijm te sluiten en een deel van de inkt is op het oppervlak van je canvas gesijpeld. Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om de lekkage zo snel mogelijk op te ruimen om schade aan je diamond painting te voorkomen.

Vloeibare lekkage van uw canvas oplossen

Hoe los je gemorste vloeistof van je canvas op?

Als je iets op je project hebt gemorst, raak dan in de eerste plaats niet in paniek! Het is niet het einde van de wereld en het kan worden opgelost. Dep het gebied onmiddellijk schoon met een schone, droge doek om zoveel mogelijk vloeistof op te nemen. Of u kunt het canvas ondersteboven keren om de vloeistof weg te gooien. Pas op dat u niet over het gemorste product wrijft, omdat dit het verder kan verspreiden. Zodra je de lekkage hebt weggevaagd, veeg je eventuele opgedroogde resten voorzichtig weg met een zachte, droge borstel.

Als de vlek aanhoudt, kunt u proberen deze met een vochtige doek te deppen, maar zorg ervoor dat u alleen kleine hoeveelheden gedestilleerd water of een alcoholvrij reinigingsmiddel gebruikt. Gebruik nooit iets harders, omdat dit het canvas kan beschadigen. Als de lekkage klein is, kunt u een föhn op een lage stand gebruiken om uw canvas door hitte te laten drogen.

Met een beetje zorg en aandacht hoeft het morsen van vloeistof niet het einde van uw diamantschilderproject te betekenen!

Vloeibare lekkage van uw canvas oplossen

Diamond Painting niet reinigen voor het verzegelen

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw diamond painting jarenlang meegaat, is ervoor te zorgen dat u deze verzegelt. Maar als u uw diamantschilderij niet schoonmaakt voordat u het verzegelt, zal het vuil en vuil op het oppervlak ook in uw schilderij worden verzegeld, wat zal resulteren in een doffe en matte afwerking.

Het schoonmaken van je diamantschilderij lijkt misschien een kleinigheid, maar als er stof of vuil op je schilderij zit wanneer je het verzegelt, wordt het verzegeld en zal het later veel moeilijker schoon te maken zijn. Het verzegelen van je diamond painting is belangrijk om het te beschermen, maar je moet ervoor zorgen dat je het correct doet om problemen op de weg te voorkomen. Je schilderij afnemen met een schone doek voordat je het afdicht, is de beste manier om ervoor te zorgen dat het er op zijn best uit blijft zien.

Het verzegelen van je diamond painting

Hoe verzegeld stof en vuil te repareren?

Voor het geval je je diamond painting samen met het stof en vuil hebt verzegeld. U kunt enkele dingen proberen om dit probleem op te lossen. De eerste stap is het verzamelen van alle materialen die je nodig hebt. Dit omvat een schone, pluisvrije doek en wat gedestilleerd water. Je hebt ook een tandenborstel met zachte haren nodig.

 • Leg vervolgens je schilderij neer op een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat de ruimte waarin u werkt goed verlicht is, zodat u de vuil- en stofdeeltjes kunt zien.
 • Neem de schone, pluisvrije doek en bevochtig deze met gedestilleerd water. Veeg voorzichtig over het oppervlak van je schilderij en zorg ervoor dat je de lijm of kralen niet aanraakt.
 • Als er hardnekkig vuil of stofdeeltjes zijn, neem dan de tandenborstel en schrob het gebied voorzichtig. Nadat u al het vuil en stof hebt verwijderd, laat u het schilderij volledig drogen voordat u het aanraakt.

Als de bovenstaande oplossing niet heeft gewerkt, kun je stof en vuil dat is verzegeld met verzegeling in je diamantschilderij verwijderen met een kitverwijderaar. Deze vind je bij de meeste bouwmarkten. Breng de remover aan volgens de instructies op de verpakking. Nadat de kit is verwijderd, kunt u doorgaan met het reinigen van het gebied met een vochtige doek.

Je Diamond Painting schoonmaken

Rimpels in canvas

Canvas is een populair medium voor kunstwerken, maar veel mensen ergeren zich aan het verschijnen van rimpels in hun schilderijen. Rimpels in canvas zijn frustrerend. Ze kunnen een verder perfect schilderij verpesten. Het canvas kan kreuken als het niet goed wordt opgeborgen. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u uw canvas altijd op een koele, droge plaats bewaart. Als u het voor langere tijd moet opbergen, overweeg dan om het op te rollen in plaats van het op te vouwen. Er kunnen ook rimpels in je canvas ontstaan ​​als je niet voorzichtig bent bij het vouwen ervan. Zorg ervoor dat u het gelijkmatig en voorzichtig vouwt om vouwen of rimpels te voorkomen.


Soms kan het canvas van uw diamantschilderij ook kreukels krijgen tijdens verzending als gevolg van onjuiste opslag. Als dit gebeurt, verlies dan niet de moed, u kunt deze fout gemakkelijk oplossen.

Rimpels verwijderen van diamantschilderdoek

Hoe rimpels in je canvas te verhelpen?

Canvasrimpels kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals onjuiste opslag, vouwen of vochtigheid. Maar wanhoop niet, er zijn manieren om ze te verwijderen!

 • Strijken

Een methode is om het canvas eenvoudig te strijken. U kunt rimpels van het canvas van uw diamantschilderij verwijderen door het canvas op de achterkant te strijken. Gebruik een spuitfles om je canvas licht met water te vernevelen. Leg het canvas op een strijkplank en bedek het met een dunne katoenen doek. Zet je strijkijzer aan, zet je strijkijzer op laag vuur en laat het ongeveer 30 seconden over het met stof beklede canvas lopen. Laat het canvas een minuut of twee afkoelen en controleer dan of de kreukels zijn verwijderd. Als dit niet het geval is, herhaalt u het proces. Zodra de kreukels verdwenen zijn, hang je je canvas op om volledig te drogen.

 • Stomen

Als je kreukels van je canvas wilt verwijderen, is een van de beste manieren om dit te doen een stomer. Dit zal helpen om snel en gemakkelijk eventuele rimpels op het oppervlak van het canvas van uw diamantschilderij te verwijderen. Houd de stomer eenvoudig tegen het gerimpelde gebied en laat de stoom in de stof doordringen en de rimpels losmaken. Zodra de rimpels zijn losgemaakt, kunt u uw handen gebruiken om ze glad te strijken. Gebruik een persdoek tussen de stomer en het canvas om deze te beschermen tegen direct contact. Stoom niet te lang of te dicht bij het canvas,

 • Föhnen

Een andere optie is om een ​​föhn op een lage stand te gebruiken. Houd de föhn ongeveer 15 cm van het canvas en beweeg hem heen en weer over het gerimpelde gebied totdat de rimpels beginnen los te laten. Mogelijk moet u dit een paar keer doen om de rimpels volledig te verwijderen.

Dus daar heb je het - een paar verschillende methoden om rimpels van het canvas te verwijderen. Probeer ze eens en kijk welke het beste voor u werkt!

Je diamanten mixen

Wat een pijn is het om per ongeluk de verschillend gekleurde diamanten met elkaar te verwarren. Het creëert zo'n puinhoop en het kan heel moeilijk zijn om ze allemaal weer op te lossen. Bovendien maakt het het hele proces van werken aan je "diamantschilderproject" frustrerend en veel moeilijker.

Wanneer u aan een diamantschilderij werkt, kan het gemakkelijk zijn om de diamanten en kralen per ongeluk door elkaar te halen. Dit kan een groot probleem veroorzaken en problemen veroorzaken voor uw project. Diamanten zitten niet voor niets in aparte zakjes, zodat ze niet door elkaar lopen en makkelijk te ordenen zijn.

Het mixen van uw diamanten is echte angst!

Gebruik de volgende tips om deze schrijnende rampsituatie van verwisselde diamanten te voorkomen.

 • Gebruik verschillende containers: Investeer in enkele kleine containers of flesjes om elk type diamant in verschillende containers op te slaan. Dit maakt het gemakkelijker om de juiste te pakken wanneer je hem nodig hebt.
 • Label de containers: gebruik labels voor uw diamanten zodat u weet welke van welke kleur is. Dit zal je helpen om snel de juiste container te pakken wanneer je klaar bent om te werken. Je kunt hiervoor tape of stickers gebruiken.
 • Neem een ​​pauze: Overweeg een tijdje een pauze te nemen van je project als je in de war raakt over welk juweel waar moet. Dit helpt je om je hoofd leeg te maken en fris te beginnen.

Door deze tips te volgen, kunt u voorkomen dat de diamanten en kralen in uw project door elkaar worden gehaald. Dit helpt u georganiseerd en op schema te blijven, zodat u uw project snel en gemakkelijk kunt voltooien.

Diamanten mixen

Hoe gemengde diamanten te repareren

Het mengen van uw diamanten kan veel van uw tijd en energie verspillen. Als u zich in deze hachelijke situatie bevindt, volgen hier een paar tips om u te helpen alles weer op orde te krijgen.

 • Haal eerst diep adem en probeer te kalmeren. Het is gemakkelijk om gefrustreerd te raken als dit soort dingen gebeuren, maar het is belangrijk om kalm te blijven en helder na te denken. Anders maak je de situatie alleen maar erger.
 • Bekijk vervolgens alle diamanten die met elkaar vermengd zijn en probeer ze zo goed mogelijk te scheiden. U kunt hiervoor een pincet of uw vingers gebruiken. Je kunt ook een scherp voorwerp zoals een tandenstoker gebruiken om de diamanten op kleur te sorteren. Dit kan worden gedaan door alle diamanten op een plat oppervlak te dumpen en vervolgens een tandenstoker te gebruiken om de diamanten eruit te halen en te sorteren.

Zodra de diamanten zijn gescheiden en in hun zakken of container zijn opgeborgen, kunt u doorgaan met uw project.

Er zijn veel problemen die kunnen optreden tijdens het maken van een diamantschilderij, maar maak je geen zorgen, ze kunnen worden opgelost! Hopelijk vermijd je deze problemen nu wanneer je aan je kunstwerk werkt. En u weet nu hoe u de meest voorkomende fouten kunt oplossen. Als je moeite hebt om het onder de knie te krijgen of gewoon een pauze nodig hebt, doe dan een stapje terug en bewonder je vooruitgang van een afstand. Het kan gemakkelijk zijn om verstrikt te raken in de kleine details en te vergeten hoeveel je hebt bereikt. Als je klaar bent, zal je diamantschilderij een prachtig en uniek kunstwerk zijn dat je met trots in je huis kunt laten zien.

Terug naar blog

Misschien Vind Je Het Ook Leuk